Cum alegem bradul perfect pentru Craciun?

Daca nu intentionezi sa iti aranjezi bradul de indata ce l-ai adus acasa, propteste-l intr-o galeata cu apa calduta si asaza-l in garaj, in beci sau pe balcon, oriunde, numai sa fie departe de lumina directa a soarelui.

Stabilitate si echilibru

Bradul tau trebuie sa stea perfect vertical. Daca parchetul are unele denivelari sau mocheta de pe podeaua ta este prea groasa, s-ar putea sa fie necesar sa asezi sub suportul tau de brad o bucata de placaj, astfel incat pomul sa stea pe o suprafata stabila si sigura.



Protejeaza-ti podeaua

Asaza pe podea, in locul in care se va afla bradul tau, o bucata de plastic sau o suprafata rezistenta la apa, astfel incat sa nu iti distrugi covorul si sa nu lasi urme pe parchet.

Cum iti asezi bradul in suport

Pentru a evita sa iti umpli toata casa de ace de brad, ar fi mai bine sa fixezi pomul de Craciunul in suport pe balcon sau in garaj. Ai grija sa nu strici suportul si, dupa ce ai fixat bradul foarte bine, du-l in casa. Opereaza ultimele aranjamente pentru ca pomul sa stea cat mai drept si umple imediat suportul cu apa, pentru ca bradul sa nu "moara de sete".


Optional: Ancoreaza suportul

Daca ai un brad foarte mare sau daca, din diferite motive, iti este teama ca se va rasturna, ancoreaza suportul mai bine, pentru mai multa stabilitate si echilibru.

Ajusteaza varful

Este posibil sa fii nevoita sa faci mici ajustari la varful pomului tau de Craciun, in functie de inaltimea tavanului si de tipul de ornament (ingeras, steluta etc.) care va fi asezat in varful bradului. Daca pomul tau este prea inalt, taie orice crenguta ratacita care iti sta in cale, dar evita sa tai crengile aflate chiar langa varf, care formeaza un "buchet" atat de frumos.

De regula, acestea sunt niste ramuri rigide, o fundatie perfecta pentru decoratiunea din varf. Crengutele taiate pot fi folosite apoi pentru diferite ornamente pentru masa de Craciun sau pot fi atasate cadourilor frumos impachetate pe care le vei oferi celor dragi.

Ajusteaza crengile inegale

Daca ramurile de la baza pomului tau de Craciun sunt inegale sau ating mobila si peretii, le poti ajusta sau taia. Incearca sa le prinzi cumva sau sa le tai, daca se poate, la un unghi paralel cu podeaua, astfel incat modificarile pe care le faci sa nu fie usor de observat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod