Cum alegem bradul perfect pentru Craciun?

Cu un ferastrau, fa o crestatura proaspata pe trunchiul bradului, inainte de a-l aseza in apa. Umple o galeata cu apa calduta, astfel incat bradul sa inceapa sa "bea" apa de indata ce l-ai adus acasa si i-ai facut crestatura respectiva. Cauta-ti suportul pentru brad sau gandeste-te daca ai nevoie de unul nou si asaza in el pomul.

Suporturile de brad

Alege un suport robust si de marimea potrivita. Fii atenta la dimensiunea trunchiului copacului, pentru a sti ce fel de suport este adecvat. Cu cat va fi ma inalt bradul tau, cu atat trunchiul va avea un diametru mai mare la baza.

Daca ai o camera inalta si larga, asigura-te ca vei alege un suport cat mai mare pentru copacul "urias" pe care il vei aduce acasa. Daca vrei sa iti asezi bradul pe o masuta, un suport de mici dimensiuni va fi perfect.

Cauta in special suporturi de brad in care poti pune foarte multa apa. Vei pierde mai putin timp umpland la intervale regulate recipientul respectiv cu apa pentru bradut. Cumpara-ti un suport care poate fi cu usurinta ajustat, astfel incat bradul sa para "ridicat" sau "inaltat".

Alege-ti bradul ideal

Brazii cu ace scurte sunt mai usor de decorat decat altii, deoarece ofera intre ramuri mai mult spatiu pentru decoratiuni si, de asemenea, ramurile sunt ceva mai rezistente si pot sustine ornamentele mai grele.



Spatiul dintre ramuri

Un brad de Craciun arata mai bine daca ornamentele atarna cat mai drept de crengile sale. Foarte multe specii de brad extrem de apreciate in zilele noastre au crengi dese si stufoase, astfel incat ornamentele mai degraba stau culcate pe ramurile dese, fara sa aiba loc de "desfasurare".

Pentru ca decoratiunile sa stea cat mai drepte, ai nevoie de un brad care sa aiba mai mult spatiu intre ramuri. Pentru a testa bradul, ia cu tine un ornament dintr-un material care nu se sparge si agata-l de mai multe ramuri, pentru a vedea daca spatiul dintre acestea iti permite sa iti decorezi pomul asa cum vrei tu.



Alege un brad proaspat

Cum iti poti da seama daca bradul pe care l-ai ales este proaspat? Acele trebuie sa fie verzi, lucioase si proaspete - nu uscate sau maronii. Atunci cand pui mana pe ramuri, acele nu trebuie sa cada sau sa se desprinda usor.

Cum iti transporti bradul?

Daca se poate, de la piata pana acasa, asaza bradul in interiorul masinii. Acest lucru va fi insa dificil de realizat si nu va fi posibil decat daca ai o dubita sau o masina mare. Daca vei conduce masina avand bradul "agatat" pe capota, trebuie sa il "ancorezi" cat mai bine. Este preferabil sa il infasori intr-o carpa sau o patura veche.


O taietura in trunchiul copacului

De indata ce ai ajuns acasa, taie cel putin 1 cm de la baza trunchiului, astfel incat acesta sa inceapa imediat sa absoarba apa.

Potrivit... la fix!

In functie de inaltimea tavanului, masoara si taie mai mult sau mai putin din trunchiul copacului, astfel incat sa se potriveasca la fix in camera.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod