familie

O familie fericită nu este o familie perfectă

Imaginea familiei aparent perfecte apare peste tot în mediile sociale. Iar oamenii care văd aceste imagini online pot începe să creadă că alte familii sunt perfecte, în timp ce a lor este una defectă. Însă nu există o familie perfectă. Iată de ce o familie fericită nu presupune și perfecțiunea!

De ce o familie fericită nu este și o familie perfectă în toate situațiile?


Oamenii scot în evidență doar bunătatea și lucrurile frumoase din cadrul familiei pe Internet. Cei mai mulți nu fac cunoscute urâțenia și disfuncțiile pe Facebook, pentru toată lumea. Cu toții avem acel prieten care alege să-și spele rufele murdare în social media, în mod regulat. Însă această persoană este excepția de la regulă.

Oamenii își doresc să vadă doar lucrurile bune, deoarece acestea sunt cele pe care vor să și le amintească și să le scoată în evidență pentru a le vedea toată lumea.
Însă oamenii nu încearcă să mintă lumea și să lase impresia că nu au probleme de familie, ci doar nu se simt obligați să arate lumii lucrurile negative din viața lor. Aceștia aleg să fie selectivi în ceea ce privește lucrurile pe care le arată lumii.

Orice persoană ar trebui să aibă grijă când privește imagini postate în rețelele sociale, deoarece nu există o familie perfectă. Se poate să nu cunoști luptele familiei, defectele acesteia sau problemele personale, dar acestea există în fiecare familie.

Nemulțumirea față de propria familie poate apărea atunci când o compari cu imaginile aparent perfecte din social media.
Însă acele imagini nu arată cu adevărat întreaga poveste.

Unitatea familială este un organism dinamic, viu, aflat în continuă schimbare. La fel cum nu există oameni perfecți în această lume, nici familiile nu pot fi vreodată perfecte. Cu toate acestea, poate exista fericire într-o familie. Există mai multe trucuri care pot face o familie fericită, funcțională și iubitoare. Există și anumite greșeli care trebuie evitate, deoarece acestea dăunează structurii, relațiilor și armoniei din cadrul familiei.

Nu te lăsa păcălit de faptul că cineva are o familie perfectă sau mai bună decât a ta.
Nu lăsa imaginile perfecte din social media să te păcălească. Concentrează-te pe propria familie și fă ca relațiile să funcționeze, astfel încât să fiți fericiți pe termen lung. Prețuiește-ți familia! Pentru că este a ta, așa că asigură-te că relațiile dintre voi sunt fericite!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod