Eco-impodobeste bradul

Indiferent daca ai ales un brad natural sau unul artificial, din respect pentru mediu, poti sa renunti in acest an la beteala, siruri de margele, globuri. De ce sa pui in brad tot felul de lucruri din plastic si, in plus, care sunt cumparate de-a gata si nu sunt biodegradabile?
Indiferent daca ai ales un brad natural sau unul artificial,  din respect pentru mediu, poti sa renunti in acest an la beteala, siruri de margele, globuri. De ce sa pui in brad tot felul de lucruri din plastic si, in plus, care sunt cumparate de-a gata si nu sunt biodegradabile?

Nu cred ca vrei sa stii cate resurse naturale se cheltuiesc pentru producerea lor, cat combustibil se consuma pentru transportul lor, doar pentru a avea noi diferite combinatii de culori, la moda, in fiecare an.

Iti propun sa inveti sa-ti faci singura sau impreuna cu cei dragi decoratiunile pentru brad.
 

Turta dulce si floricele de porumb


In loc de bomboane, pune in brad turta dulce, prinsa cu fundite rosii, iar in loc de beteala, floricele de porumb insirate pe ata. In loc de globuri, conuri de brad lacuite de tine sau fructe uscate (felii de mar si de portocale) combinate cu foi de dafin, bete de scortisoara si coaja de portocala uscata.


Fructele pot fi uscate si in cuptorul de acasa. Iata cum trebuie sa procedezi: taie marul si portocala felii transversale si usuca-le in cuptor, la foc mic, cu usa cuptorului intredeschisa.
O solutie sunt si jucariile mici si usoare care, legate cu o ata, pot deveni decor pentru bradul de Craciun. O solutie buna sunt si crengutele de laur, cu bobite rosii.

Decor intr-o singura culoare


Daca vrei ceva simplu, impodobeste bradul intr-o singura culoare. Iti trebuie nuci, o folie mare de staniol, in culoarea pe care ai ales-o (alb, rosu, galben sau albastru) si trei metri de panglica, de aceasi culoare.

Imbraca nucile in staniol si agata-le in pom, iar din panglica poti sa faci fundite, fie pe degete, ca in copilarie, fie direct pe ramurile copacului.


Obtii rezultate spectaculoase, daca toate decoratiunile pentru brad le agati folosind, in loc de ata, o panglica subtire, alba sau in culoarea predominanta.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod