Şi bărbaţii au suflet. Cum percepe el divorţul şi de ce-l caută cu lumânarea?

Cei care pleacă, de cele mai multe ori, cred că pot începe o viaţă nouă, dar, de fiecare dată, sfârşesc în acelaşi punct
Cei mai mulţi dintre noi sunt distruşi de o despărţire. Chiar şi o banală ruptură de colega de clasă din liceu provoacă adevărate drame. Imaginaţi-vă ce dezastru generează un divorţ care apare după o relaţie de cel puţin un deceniu.
Chiar dacă el e cel care decide ruptura din diferite motive cum ar fi plictiseală, depresie, violenţă domestică, îmbătrânire, sărăcie, bogăţie sau alte provocări ale vieţii, bărbatul îşi revine mult mai greu. În mod straniu, înainte de a provoca o astfel de criză, simte că nu-i va face prea bine faţă şi dă înapoi.
Evită să ia decizia finală şi prin vorbe sau comportament o determină pe parteneră să pună piciorul în prag. Aici, e o mare capcană. Neluând el decizia finală, efectiv încearcă să evite povara sentimentului de vinovăţie. Şi nu e puţin lucru. Dar nu va reuşi pe deplin.
E o mare iluzie. Dacă partenera lui e atrăgătoare, corectă şi ţine la el îi va fi cu atât mai greu să facă un asemenea pas.
paul-teodorescu
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Un reprezentant al regnului :) pe 7 Iul 2015, 19:46
    Chiar asa, de ce-l cauta?

    'Vanatul' nu are nicio vina?

    0
    0

  • Ade pe 30 Iun 2015, 11:11
    de ce-l caută cu lumânarea?

    De ce il cauta cu lumanarea? Buna intrebare.. pt ca barbatul tot timpul foloseste scuza primordiala din epoca de piatra in care el simte nevoia sa mearga la "vanatoare" , aventura bla bla.. sa nu zic buuuhuu, in sufletul meu s-a scurs o lacrima de crocodil la articolul asta. Uniul dintre cele mai tampite motive care, din pacate, exista si in secolul acesta. Si de cele mai multe ori ei ajung sa fie cei care spun ca rutina ii omoara, dar pot sa numar pe degete cazurile in care un barbat chiar a facut EL ceva ca sa schimbe situatia. Si daca barbatii au suflet, de ce uita ca si femeile au?! De ce ai duce la exasperare o femeie cu care iti imparti viata, sa ia ea decizia divortului.. ca sa ajunga ea in situatia in care nu mai poate avea incredere in regnul masculin?!

    2
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod