Cum îți afectează partenerul somnul?

Este normal ca atunci când ești într-o relație să împarți lucrurile cu partenerul tău. Împărtășiți povești și secrete. Locuința și lucruri. Însă știi cum îți afectează partenerul somnul?
Ce influență are partenerul asupra somnului tău?

1. Sforăie


De ce ni se pare că persoana care sforăie este și prima care adoarme? Iar tu ajungi să stai pe pat, cu ochii larg deschiși, ascultând simfonia pe care nasul partenerului tău ți-o pune la dispoziție. Dacă partenerul tău sforăie, ajută-l să găsească tratamentul potrivit. Conform unui studiu realizat de Mayo Clinic a dezvăluit faptul că partenerul unei persoane care sforăie ar putea dormi o oră în plus, dacă persoana care sforăie și-ar putea controla sforăitul.

2. Are un program diferit de somn


Institutul Național al Îmbătrânirii din Statele Unite recomandă menținerea unui ciclu de somn constant, pentru a te asigura că ai parte de cel mai bun somn posibil. Dar cum poți să faci acest lucru, în momentul în care tu și partenerul tău aveți programe diferite? Aceste fluctuații care au loc în momentul în care mergeți la culcare pot afecta modul în care adormi.
De exemplu, dacă tu ești gata de culcare la 10 seara, iar partenerul tău vine la 4 dimineața acasa, șansele sunt ca, dacă nu dormi buștean, să îți întrerupi ciclul normal de somn. Acest lucru poate crea o problemă dacă ai nevoie de un anumit număr de ore de somn, însă este o problemă care poate fi rezolvată prin comunicarea directă și corectă. 

3. Se întoarce pe toate părțile în somn


A avut un vis ciudat partenerul tău? Ți-ai dat seama de lucrul acesta pentru că se întorcea pe toate părțile în timpul somnului? Este posibil ca partenerul tău să nu fi avut doar un vis ciudat. Potrivit Institutului Național privind Îmbătrânirea din Statele Unite, tulburarea mișcării periodice a membrelor poate determina oamenii să își miște picioarele sau brațele la fiecare 20-40 de secunde.
Academia Americană de Medicină a Somnului spune că aceste lucruri sunt normale, dar sunt considerate o tulburare atunci când afectează somnul persoanei sau viața de zi cu zi. Oamenii de știință sunt de părere că această problemă afectează mai mult partenerul decât persoana care suferă de această afecțiune. Dacă observi aceste lucruri la partenerul tău sau chiar la tine, poate că ar trebui să îi faci o vizită medicului tău.

4. Aduce social media în dormitor


Lumina de la ecranul telefonului partenerului tău nu te lasă să adormi? Recomandările specialiștilor sunt următoarele: lasă telefoanele și alte dispozitive departe de dormitor! Lumina emisă de acestea te poate împiedica să adormi.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod