Jocuri creative pentru nou-născuţi

Este adevărat că micuţul tău nu poate încă să vorbească, dar sigur îi place să se joace! Aceste jocuri distractive ajută la crearea unei legături cu bebeluşul tău şi îi va aduce multe zâmbete.
Doar pentru că nou-născutul tău nu poate să îşi ridice capul sau să apuce o jucărie, nu înseamnă că nu îl interesează jocurile!

Nu trebuie să aştepţi până începe să meargă ca să te joci cu bebeluşul tău. Acele momente distractive pe care le împărtăşeşti cu el ajută la consolidarea fundaţiei pentru un viitor plin de zâmbete şi distracţie. Petreceţi timp împreună şi oferă-i primele momente de joc.

Bebeluşii petrec mult timp dormind şi mâncând, dar atunci când sunt trezi, adoră să exploreze. Bebeluşilor le place să interacţioneze cu oamenii şi mediul din jurul lor şi, ca proaspăt părinte, nu există nimic atât de special decât să îţi priveşti copilul descoperind ceva pentru prima dată.

Nu se rezumă însă totul la distracţie şi joacă — şi jocul are scopul lui.
Explorarea ajută la dezvoltarea unor abilităţi cognitive şi fizice importante.


Jocuri pentru bebeluşi de o lună (şi sub)


Prezintă-i micuţului tău “bebeluşul din oglindă,” care seamănă foarte bine cu el!

Nou-născuţii adoră să îşi studieze propria reflecţie şi îşi pot privi trăsăturile mult timp fără a se plictisi. Dacă pui o oglindă în pătuţul bebeluşului, asigură-te că nu există riscul să se spargă!

Bebeluşii sunt fascinaţi şi de obiectele mobile. Alege unul cu culori vii, contrastante şi, dacă este deasupra pătuţului, asigură-te că nu poate ajunge la el (se va ridica şi va trage de el înainte să îţi dai seama!).

La fel ca adulţii, bebeluşilor le place să asculte muzică.
Poţi folosi ritmuri mai alerte când bebeluşul este treaz, dar treci la sunete mai calde când e somnoros. Poţi ţine bebeluşul în braţe sau într-un sling şi să dansezi pe ritmul muzicii.

Masajul bebeluşului este unul dintre cele mai bune jocuri pentru bebeluşi. Atingerea uşoară a braţelor şi picioarelor bebeluşului ajută la dezvoltarea conexiunilor în creierul bebeluşului şi îl face să se simtă în siguranţă.
Cui nu-i place un masaj la picioare?

Jocuri pentru bebeluşi între 1 şi 3 luni


Când mai cresc, nou-născuţii adoră să se uite în cărţi cu imagini viu-colorate şi contrastante, de aceea este momentul perfect să scoţi cărţile cu imagini. Chiar dacă bebeluşul nu poate înţelege povestea, se va bucura de imagini şi de sunetul vocii tale.

Jucăriile care fac zgomote sunt şi ele distractive la această vârstă.
Zornăitoarele sau jucăriile de pluş care produc sunete au mare succes. Dacă bebeluşul nu poate încă să facă singur jucăriile să scoată sunete, pune-i-le uşor în palmă şi scutură-i braţul înainte şi înapoi. O să îi placă foarte mult.


Faţa ta amuzantă este una dintre cele mai frumoase jucării pentru bebeluşi! Nu te teme că vei arăta prostesc: bebeluşul tău se va amuza să te vadă scoţând limba, umflându-ţi obrajii şi făcând zgomote amuzante cu gura!
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod