Cotabiţă are probleme cu memoria: Ultimele veşti despre starea artistului

Aşa cum au anunţat reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti, cântăreţul alternează momentele de cooperare cu perioade de confuzie.

Gabriel Cotabiţă a făcut progrese uimitoare: el a început să mănânce şi să vorbească, însă, din păcate, uită foarte repede ce spune, susţin surse citate de Click!. Apropiaţii artistului sunt îngrijoraţi şi continuă să se roage pentru el, scrie ziarul citat.

"Cotabiţă a început să mănânce şi să vorbească. Dacă îl întrebi cum îl cheamă, când s-a născut sau cum le cheamă pe fetele lui, îţi răspunde la fix, de rămâi uluit. Numai că, dacă-l întrebi aceleaşi lucruri peste o jumătate de oră, nu mai ştie nimic, îţi răspunde total aiurea...", a dezvăluit un prieten al interpretului, care se interesează periodic de starea de sănătate a acestuia.

8mai este data la care Cotabiţă a fost găsit în stop cardiorespirator
Reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca din Bucureşti au anunţat, săptămâna trecută, că Gabriel Cotabiţă este conştient, precizând că "momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie".

"Pacientul prezintă o suferinţă cerebrală postanoxică.
Evaluarea neurologică este în ameliorare, pacientul fiind evaluat în prezent la 13 puncte pe scala GCS (n.r. - Glasgow Coma Scale, de evaluare a stării de comă de la 3 - comă profundă - la 15). Este conştient, momentele de cooperare alternează cu perioade de confuzie, dezorientare temporo-spaţială şi agitatie psihomotorie în planul patului. Pacientul respiră spontan, necesitând intermitent oxigenoterapie pe mască şi are funcţiile vitale în parametrii normali. Se alimentează per os, beneficiază zilnic de şedinţe de psihoterapie şi fiziokinetoterapie"
, au anunţat, joi, într-un comunicat de presă, reprezentanţii Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde Gabriel Cotabiţă este internat de aproape o lună.

Conform sursei citate de Mediafax, o echipa multidisciplinară reevaluează în fiecare zi ”starea de sănătate încă fragilă a pacientului”.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod