Greșeli pe care le fac părinții cu scaunul de mașină pentru bebeluși în timpul iernii

Niciun părinte nu vrea să-și lase copilul să înghețe de frig în mașină, însă cercetările arată că purtarea unei haine în scaunul de mașină pentru bebeluși reprezintă un risc major pentru siguranță. Există o rată de 75-95% de utilizare greșită a scaunelor de mașină și îmbrăcămintea celor mici, după cum afirmă specialiștii. Iată ce greșeli fac părinții cu scaunul de mașină pentru bebeluși!

Ce greșeli ar trebui să eviți atunci când vine vorba de scaunul de mașină pentru bebeluși în timpul sezonului rece?


A fost realizat un test cu un manechin într-un scaun de mașină pentru bebeluși îmbrăcat normal și cu unul cu o haină de iarnă pe el. Manechinul îmbrăcat cu haine normale rămâne în scaunul său după o coliziune a mașinii. Însă cel îmbrăcat cu haină groasă de iarnă nu se comportă la fel de bine - a ieșit din scaun, lăsând doar geaca în urmă.

Gecile de iarnă sunt atât de călduroase deoarece aerul dintre perne sau fibre acționează ca o izolație.
Acesta este un lucru bun pentru temperaturile scăzute de afară, însă lasă și o mulțime de spațiu între copil și scaunul de mașină al bebelușului. În cazul în care s-ar produce un accident de mașină, hamul ar putea fi prea slab pentru a-ți ține copilul în siguranță.

Hainele groase și voluminoase necesită adesea slăbirea hamului. Cu toate că hamul pare strâns, forțele care acționează în timpul unui accident duc la comprimarea hainelor voluminoase, lăsând un spațiu suplimentar între copil și ham.
În plus, nu există o limită de vârstă pentru această regulă. Experții spun că până și adulții sunt mai în siguranță dacă își dau geaca jos înainte de a-și pune centura.

Pentru a testa dacă haina copilului tău este prea voluminoasă, pune-l pe cel mic în scaun cu haina pe el. Desfă hamul, dar nu îl strânge, apoi scoate haina copilului. Uită-te la diferențele care apar și care pot pune în pericol siguranța celui mic.

După cum știu cei mai mulți părinți, plasarea copilului în scaunul de mașină reprezintă o sarcină care consumă mult timp, ca să nu mai spunem de momentul în care trebuie să-l scoți pe cel mic din haină.
Este recomandat să-i dai geaca jos celui mic înainte de a-l așeza în scaunul de mașină. Poți folosi o pătură, cu care să îl învelești pe cel mic peste centurile de siguranță ale scaunului. De asemenea, poți folosi o piesă vestimentară suficient de subțire pentru scaunul auto fără a efectua ajustări ale hamului.
iulia-mirica
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • edu pe 11 Dec 2017, 15:39
    mari destepti unii

    si cand sunt -15 grade afara si in masina implicit, tot cu o hainutza sau o paturica il acoperi??? mai ganditi nitel.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod