Femeia – fabrica de copii

Este gravida cu al 14-lea copil, desi ceilalti 13 i-au fost luati de autoritati pentru ca nu este in stare sa-i creasca
"Pentru fiecare copil pe care mi-l ia statul, o sa fac altul", este sloganul Theresei Winters, o britanica de 36 de ani, care traieste din pensia de handicap, in localitatea Luton, districtul Beds. Nici partenerul ei, Toney Housden (36 de ani) nu munceste, dar s-a inregistrat ca insotitor al Theresei si primesc de la stat, in total, aproape 1.300 euro pe luna.

Theresa, care are un handicap motor si se deplaseaza cu greutate, a nascut pana acum 13 copii si va naste din nou, pe al 14-lea, in noiembrie.
Toti copiii au fost luati in grija statului deoarece, in urma numeroaselor anchete sociale facute in cazul lor, s-a dovedit ca sunt violenti, isi neglijeaza copiii, nu pot sa-si asume responsabilitati si nu au minime abilitati de parinte.

Cei doi admit ca au probleme, dar sunt hotarati sa tot faca copii, chiar si numai pentru a face paguba la bugetul statului. Si fac. Pe langa banii de care se bucura "parintii" luna de luna, ingrijirea copiilor a costat statul britanic aproape 4 milioane de euro numai in ultimii 10 ani.


Cazul acestei femei iresponsabile, mama in serie – asa cum a botezat-o presa - a tinut astazi prima pagina a ziarelor de la Londra, unele voci, mai radicale, cerand chiar sterilizarea ei.


Aproape jumatate dintre copii s-au nascut cu dizabilitati


Theresa a fost gravida in fiecare an al vietii ei de adult, mai putin in 2004. Aproape jumatate din cei 13 copii ai ei s-au nascut cu diverse dizabilitati, in general afectiuni ale creierului, una dintre fetite este oarba, iar un baietel a murit.

Cu toate acestea, 11 dintre copii si-au gasit familii adoptive in care sunt iubiti si duc o viata normala.
Un singur baiat, acum in varsta de 14 ani, are un handicap sever si a ramas in grija unui asistent maternal.  


Si sora ei crede ca ar trebui sterilizata


Chiar si propria familie este de parere ca Theresa nu e in stare sa aiba grija de un copil si ca ar fi mai bine sa fie sterilizata. "Mi se face scarba cand aud ca este iar gravida. Ar trebui sa se faca ceva in privinta asta, sa fie sterilizata", spune sora ei mai mare.   

Theresa a pierdut o sarcina si apoi a nascut primul copil, o fata, in 1992, la varsta de 19 ani.
Aceasta fata, acum in varsta de 17 ani, si un baiat de 15 ani, au fost conceputi cu primul ei sot, de care a divortat ulterior. Cativa ani mai tarziu, el a murit de cancer.
 

Comentarii (4)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • stelanegut pe 19 Oct 2009, 12:54
    prea tarziu

    daca de 13 ani face acest lucru si statul nu a facut nimic, inseamna ca lasa de dorit, or sa aiba jumatate de tara de handicapati, cand la randul lor copii se vor imnulti si cine stie daca vor mosteni nebunia mamei

    0
    0

  • Iulia pe 1 Aug 2009, 14:21
    nebunie

    Asta e nebuna...

    0
    0

  • alexandra pe 31 Iul 2009, 16:36
    realitati

    La noi, in Romania daca esti angajat sa fii asistent personal nu mai poti sa iti iei alta slujba, presupun ca si la ei e la fel...care e problema lor?...el probabil nu stie sa faca altceva sau chiar e ticnit, pana acum abandonam slujba de asistent si imi gaseam altceva...daca eram in stare sau vroiam...cred e ca e doar ticnit

    0
    0

  • Eugenia pe 31 Iul 2009, 10:22
    Sterilizare? Prea putin.

    Primesc de la stat 1300Euro/luna fara sa faca nimic si mai fac si in ciuda autoritatilor. Produc doar paguba pentru societate si inca una pe termen foarte lung. Copiii aia ce vina au? Se nasc cu diverse handicapuri si trebuie apoi sa se chinuie toata viata. Ar tb sa fie sacrificati nu sterilizati.

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod