3 idei cu care să transformi spălatul pe mâini într-o joacă

De câte ori n-a fost nevoie să te rogi cu cerul și cu pământul de cel mic să meargă să se spele pe mâini? De câte ori, în drumul spre baie, nu e atras de cine știe ce jucărie, hârtie, etc., și uită să mai ajungă la chiuvetă? Sau de câte ori nu ajunge la baie și descoperă și acolo alte atracții, mai puțin apa și săpunul? Iată 3 metode care să te ajute să transformi spălatul pe mâini într-o joacă.

Propune-i să faceți multă spumă

Spuma este aliatul numărul 1 al mamelor la capitolul ”Baie”. Baia în cadă funcționează de minune cu puțin spumant, lucru care se aplică și în cazul spălatului pe mâini.

Dacă îl vezi că nu se grăbește spre chiuvetă și masa e gata, propune-i să mergeți împreună și să faceți multă spumă cu săpunul. Eventual, puteți face și un concurs ”Cine face mai multă spumă”,dar ai grijă să nu-l câștige nimeni, astfel îl puteți relua la infinit, de fiecare dată (adică de câte ori e nevoie într-o zi). Îl puteți juca așa, pe runde, până vă plictisiți. Ba chiar îi poți spune că te va depăși în concurs dacă te fentează - să meargă singur la spălat, caz în care tu trebui să pari devastată de faptul că tocmai ai fost devansată în cursa ”Cine face mai multă spumă?”.

Jucați ”Prinde apa!”

Cea de-a doua metodă, ”Prinde apa!”, este un joc pe care s-ar putea să-l descopere chiar singur.
O bună perioadă de timp s-ar putea ca spălatul pe mâini să se prelungească din cauza faptului că cel mic vrea să prindă jetul de apă în mână. Oricum, dacă nu îl descoperă singur, ai putea să i-l sugerezi tu și îl vei convinge în acest fel să meargă cu plăcere la spălat. Ai grijă să-i îi vinzi toate ponturile și să-i spui că săpunul poate fi aliatul lui care îl poate ajuta, dacă nu să prindă apă, măcar să-i sporească șansele.

Trimiteți murdăria în expediție

Acest joc funcționează numai când e foarte, dar foarte murdar pe mâini. Poți apela la el după copilul s-a jucat în nisip, pământ, nisip+apă, apă+pământ, pământ+suc și alte combinații mai mult sau mai puțin ”fericite”.
Spune-i că e timpul ca murdăria de pe mâinile lui să plece în expediție prin labirintul instalației sanitare. Arată-i intrarea spre acest labirint, acea cale de acces cu 5 sau 6 porți (depinde câte orificii are scurgerea de la chiuveta ta). Explică-i ce traseu va avea murdăria, iar dacă te întreabă cumva (o să te întrebe sigur!) unde se duce, spune-i că se va întoarce pe mâinile lui când va termina expediția (în câteva minute sau zeci de minute, copilul va fi din nou murdar pe mâini, așa că... nu îl minți cu nimic când îi spui că murdăria se va întoarce).
Poți să-i mai spui că murdăria, ca să aibă energie să călătorească atât de mult, ar avea nevoie de săpun, fără de care nici n-ar putea pleca de pe mâini.

Distracție curată!

 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Maioru pe 24 Sep 2013, 15:52
    Cum transformi spalatul pe maini intr-o joaca

    Este o arta sa-l convingi sa se spele singur pe maini ca si pe dinti dar facind totul in joaca si el o va lua ca atare.Asa ca jucati-va cu copii in mod sanatos

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod