Tonkineza - Fidelitate si exuberanta

Jucariile si un pomisor de catarat asigura necearul minim pentru ca pisica ta sa aiba activitate atunci cand esti ocupata. Daca ai foarte putin timp liber la dispozitie, atunci poti sa iei in considerare si posibilitatea de a achizitiona un partener de joaca pentru pisica ta, lucru care te va feri si de problemele pe care le poate crea atunci cand este plictisita.

Aceasta pisica are blana in culori foarte variate si, indiferent de nuanta pe care o vei alege, in mod sigur ea va avea o armata de admiratori!

Esti pe punctul de a incepe una dintre cele mai incantatoare experiente din viata ta. Bucura-te de ea!

Standard

Tonkineza ideala are o marime medie, nefiind nici indesata, nici zvelta. Trebuie sa dea impresia generala a unei pisici active si alerte, care are un sistem muscular bine dezvoltat.
In timp ce aceasta pisica este considerata ca avand marime medie, simetria si proportiile sunt foarte importante.

Capul si botul - capul are un aspect rotunjit, fiind mai mult lung decat lat si cu pometii ridicati. Botul este tesit si patratos. Prezinta un stop nu foarte pronuntat la nivelul ochilor. Din profil, varful barbiei este situat pe aceeasi linie cu varful nasului, pe acelasi plan vertical. Se observa o usoara ridicatura intre varful nasului si stop si o curba ascendenta de la stop pana la nivelul fruntii.

Urechile sunt alerte si au marime medie. Au varfuri ovale, sunt late la baza si sunt dispuse la aceeasi distanta, atat fata de crestet, cat si de partile laterale ale capului. Parul este foarte scurt si lipit de urechi, lasand chiar sa se intrevada portiuni de piele.


Ochii au forma de migdala si sunt putin oblici, colturile superioare fiind orientate spre muchia exterioara a urechii. Ochii sunt proportionali cu marimea fetei. Culoarea ochilor - sunt de preferat culorile adanci, clare si stralucitoare.

Corpul are o lungime medie si un sistem muscular foarte bine dezvoltat, fara a avea un aspect greoi. Conformatia ei se poate incadra undeva intre cele doua extreme, Tonkineza nefiind nici zvelta, nici indesata. Proportiile si echilibrul dintrea acestea sunt mult mai importante decat marimea insasi. Abdomenul ar trebui sa fie ferm si musculos.

Membrele au o lungime proportionala cu cea a corpului, membrele posterioare fiind usor mai lungi decat cele anterioare. Labele sunt mai mult ovale decat rotunde, prezentand cinci degete la cele anterioare si patru la cele posterioare.


Coada are o lungime proportionala cu lungimea corpului, ascutindu-se spre varf.

Blana are lungime medie, este lipita de corp, fina si matasoasa, cu un aspect stralucitor.

Se penalizeaza: ochii de culoare galbena, cei rotunzi si stopul pronuntat.

Culorile Tonkinezei

Exista trei categorii de culori: nurca, solid si pointed. La pisicile care au blana asemanatoare cu a nurcii, culoarea trebuie sa fie bine determinata si uniforma, a carei nuanta se deschide usor pe partile laterale. Culoarea ochilor este aqua (verde-albastrui).

La pisicile in culori solide, pointurile au o nuanta usor mai deschisa decat blana. Culoarea ochilor poate fi verde sau galben-verzui.

Cea de-a treia categorie este cea a pisicilor pointed, unde trebuie sa existe un contrast clar intre culoarea blanii si pointuri, iar culoarea ochilor este albastra.
"Masca", urechile, labele si coada sunt foarte bine marcate, dar culoarea lor se integreaza perfect in cea a blanii.

Toate cele trei categorii au la randul lor mai multe subdiviziuni de culoare, acestea fiind: culoarea nisipului, cea a sampaniei, albastru si culoarea platinei.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod