Sa ajutam animalele sa nu dispara!

Faptul ca distrugem planeta nu mai este o noutate pentru nimeni. Am devenit atat de egoisti si nepasatori cu ceea ce se intampla in jurul nostru, incat ignoram, fara resentimente, schimbarile climatice....

Faptul ca distrugem planeta nu mai este o noutate pentru nimeni. Am devenit atat de egoisti si nepasatori cu ceea ce se intampla in jurul nostru, incat ignoram, fara resentimente, schimbarile climatice si disparitiile unor specii de animale.

In decembrie 2008 a avut loc, la Roma, cea de-a IX-a Conferinta ONU - International Wildlife Conference, unde s-a tras, inca o data, un semnal de alarma asupra speciilor de animale care sunt pe cale de disparitie. Situatia este destul de grava, avand in vedere faptul ca peste 6.000 de specii anunta cu disparitia.

Si ajungem sa ne intrebam: cu ce au gresit aceste animale pentru a avea aceasta soarta? Noi, oamenii, suntem stapanii planetei, noi suntem cei care le distrugem habitatul, noi le vanam pentru a ne satisface capriciile.

Potrivit site-ului Green-report.ro, Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii a avertizat ca o crestere a temperaturii cu doua grade Celsius va omori 85% dintre corali, in cazul in care guvernele lumii nu fac eforturi majore pentru a semna un nou acord climatic in decembrie 2009.

Ziarul Telegraph ne anunta pe 7 decembrie 2008 ca 21 de specii de animale, printre care jaguarul, trei familii de delfini si un vultur egiptean, au fost adaugate in lista animalelor pe cale de disparitie in cadrul conferintei Natiunilor Unite (ONU) de la Roma.

Alte sase specii de pasari au fost puse pe lista animalelor care au nevoie de protectie sporita.
In plus, anul 2009 a fost declarat "Anul Gorilei" pentru a ajuta la supravietuirea acestei specii. Este cunoscut faptul ca ADN-ul acestui animal este, cu o compatibilitate de 99%, cel mai apropiat de al nostru, al oamenilor. Din pacate, numarul gorilelor existente in prezent in lume este de mai putin de 6000 de exemplare.

Potrivit site-ului Dsc.discovery.com, John Mshelbwala, expert prezent la Conferinta ONU a Speciilor Migratoare a declarat ca "Anul Gorilei va pune aceasta specie pe cel mai inalt piedestal, urmarindu-se gasirea de solutii rapide si eficiente pentru salvarea ei".
 

Cateva specii de rechini au fost trecute pe lista celor amenintate cu extinctia, printre care doua familii de rechini Mako din marea Mediteraneana, a caror populatie a scazut, in ultimii ani, cu 96% din cauza pescuitului abuziv.
 

Comentarii (5)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • naomi pe 10 Iun 2014, 11:26
    iubiti animalele

    noi trebuie sa protejam animalele de cea mai cruda fiinta-omul el este o adevarata beastie noi trebuie sa le protejam de ei ele sunt si ele niste fiiinte plapande fara vina asa caIUBITI ANIMALELE!!!!!

    1
    3

  • Smaranda pe 17 Ian 2010, 12:50
    Nu este de ajuns sa iubiti animalele ca acestea sa fie fericite

    Daca am sustine un discurs sau am vorbi cu diferite persoane, am afla ca majoritatea sunt iubitori de animale si cu siguranta peste jumatate de gob este la fel nefiind de acord cu maltratarea animalelor. Dar acest lucru nu ajuta la nimic avand in vedere ca nimeni nu face nimic, nu ajuta aceste fiinte nevinovate, dar se numesc iubitori de animale. Daca le iubesti intradevar trebuie sa le ajuti, asa cum ne ajuta si ele pe noi. Daca nu ar mai exista animalele, nu am mai exista nici noi caci au un rol important in natura si sunt un mijloc de hrana, dar daca nu am exista noi, cu siguranta animalele ar trai mai bine. Asa ca trebuie sa le fim recunoscatori!

    7
    3

  • Rucsandra pe 8 Ian 2009, 09:36
    Oare incepem sa ne trezim??

    Nu este primul articol pe care imi pica ochii, si stau si ma intreb daca cu adevarat o sa ne trezim la realitate, daca o sa si facem ceva, nu numai sa ne plangem ca suntem egoisti si ca nu ne intereseaza speciile pe cale de disparitie. Sper din suflet ca mesajul sa ajunga si la urechile celor care nu vor sa auda despre problemele cu care ne confruntam. In curand, o sa ajungem noi, singura specie pe cale de disparitie... Sa ne punem in locul lor!

    6
    3

  • florentina pe 8 Ian 2009, 09:26
    iubiti si necuvantatoarele

    cel mai devotat animal al nostru e cainele dar in aceeasi masura pot fi si alte animale daca ai dragoste pt ele si sti sa te dedici cu tot sufletul tau,nu se stie niciodata cand poate chiar ele te pot scoate din impas atunci cand ai mare nevoie,deci noi oamenii ar trebui sa fim mult mai buni mai toleranti cu noi si semenii nostri, si in egala masura si cu fiintele care ne inconjoara,cainele,pisica,calul,si altele

    8
    1

  • Dora pe 8 Ian 2009, 06:34
    protectia animalelor

    Sfaturile si indemnurile de a proteja animalele, sunt fara rost. Turismul si braconajul nu sunt cauze de luat in considerare. Ce-ati spune de setea de imbogatire a celor care au puterea in maini? Cei care aproba despaduriri ce duc cu adevarat la distrugerea habitatului animalelor; depozitarea gunoaielor si a altor deseuri mai mult sau mai putin toxice...Si cate altele! Ca de obicei, praf in ochii cititorului!

    7
    1

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod