Perusul in timpul vacantei

Foarte multi posesori de perusi merg in vacanta in locuri unde li se permite sa-si aduca pasarile. Daca insa acest lucru nu este posibil, o solutie ar fi sa rugati un prieten sa vina in fiecare zi la dumneavoastra acasa si sa-si petreaca putin timp ingrijind perusul. Alternativa ar fi sa lasati pasarea in casa prietenului dumneavoastra, sub supravegherea acestuia.

Cum invatati perusul sa vorbeasca
Pericolele din casa
Articol
 

Comentarii (18)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Gabriel pe 24 Aug 2011, 21:56
    Perusi:D

    Sht3f ..sati traiasca am avut o groaza de papagali ba miau murit ba iam scapat:D am avut perusi care erau blanzi veneau la mine:(dar acu miam luat un perus este pui am grija de el ca ochii din cap dar nu prea vrea sa comunice nici sa iasa din cusca doar daca ils cot eu cu forta:((..nujt iti las id meu sa mai vbim poate tu ai mai multa experienta ca mn : constantingabriel19@yahoo.com

    0
    1

  • Gabriel pe 24 Aug 2011, 21:51
    Perus(pls rsp)!:)

    Am un perus de o luna si cv cumparat,este pui se vede pentru ca nu prea ciripeste nu iese nici din cusca doar dacail scot eu,este cumintel zboara normal daca bag mana sal iau,as vrea sal dau la schimb sa iau unu mai marisor de vreo 6-7 luni,asta este doar de 3 luni si are narile rozalii sar putea sa fie baiat. Ce spuneti sal dau sau nu:(? Faa e ca vorbesc cu el ziua ma ocup de el,nul neglijez cand plec pe afara ii las televizorul aprins sa nu se plictiseasca. :(( dar nu vrea sa faca nico miscare il am de 3 sapt aproape o luna(3 sapt si vreo 3--4 zile) nu vrea deloc sa ciripeasca cand vb cu el..pff ce o fi avand,cred cald au la schimb simi iau altu mai nebun ca acesta lam luat de pe piata acum imia duce un vecin are crescatorie si o sa vb cu el sal dau la schimb,daca aveti voi alte sfaturi?

    1
    0

  • sth3f pe 24 Aug 2011, 18:01
    perusi

    salut am cumparat doi perusi in 2009 barbat a murit in ziua de revelion iar femela traieste si in ziua de azi....vreau sa spun ca a facut multe oua..si a ramas vaduva de 3 ori...am vazut ca nu pot tine toti puii asa ca am dat la prieteni stiind ca sunt capabili de a avea grija de ei...le acord destul de mult timp am inceput sa fac sedinte de vorbire cu ei....am observat ca au inceput sa scoata sunete nemaiauzite pana acum...acum in 2011 are 2 oui de vreo7 luni si 2 de 2 saptamani....inainte cand bagam degetul pin barile din colivie ma muscau sau se speriau..acum parca ma pupa si asteapta sa bag degetul.....sper sa ii invat sa vorbeasca macar cateva cuvinte ..eu cred ca daca nnu le oferi afectiune nu ai sansa sa scoti vreun cuvant din ei...

    1
    0

  • iulia pe 30 Apr 2011, 12:14
    INTREBARE

    PERUSUL MEU DE LA O VREME A INCEPUT SA STRANUTE. ESTE UN SEMN DE BOALA???? SI VREAU SA MAI INTREB CEVA: PERUSII TREBUIE SA AIBA PERECHE???

    1
    0

  • denisa pe 9 Apr 2010, 08:56
    raspuns

    da papagalul poate trai doar din compania voastra! pentru ca si eu am doar un papagal!

    1
    0

  • George pe 13 Feb 2010, 14:03
    Perus singur

    Am avut 3 perusi dar trei au decedat.mi-a mai ramas doar unul si ma intreb daca poate trei fara un alt perus langa el ci daca poate trai doar cu compania noastra.Va rog sa-mi raspundeti!

    1
    0

  • Carmen pe 26 Ian 2010, 14:28
    Perus - Intrebare

    Am cumparat un perus duminica Nu stiu cat de mic sau mare este, cei de la pet shop mi-au zis ca are trei luni si ca e baiat. Nu stiu ce sa cred. Este foarte salbatic, este retras, sta intr-un loc nu mananca nu bea apa decat foarte rar. I-am cumparat tot ce este mai bun in privinta mancarii, dar nu se atinge de nimic. SI CEL MAI IMPORTANT FAPT CARE MA INGRIJOREAZA, nu scoate nici un sunet, parca este mut.Chiar daca bag mana dupa el in colivie uneori ma ciupeste si fuge pe peretii coliviei, alteori se suie pe degetul meu, dar nu zice nimic. Vorbesc cu el ore intregi, sta pe aceeasi bara din colivie si se uita la mine, de fapt prin mine. L-am scos si afara din colivie, nu zboara deloc, efectiv cred ca nu stie...merge ca o gaina pe covor. Ce se intampla? ESTE BOLNAV? sau trebuie sa se acomodeze cu noi? Am sunat la magazinul de unde l-am luat si mi-au spus ca ii trebuie cel putin o saptamana de acomodare. Astept raspunsuri cu nerabdare... va multumesc!

    1
    0

  • kmik pe 6 Ian 2010, 23:01
    pt ana-maria

    doamne, cum sa vezi daca femela perus ramane gravida? pai pasarile fac oua, in primul rand. tu vezi gaina ca e gravida cand face oua? ps: nu mai face oamenii prosti. asta arata marea ta "inteligenta" :))

    2
    0

  • Blinx pe 25 Oct 2009, 11:34
    greseala

    deci pentru toti sau toate care sustin aici ca perusii nasc...SE INSEALA,perusii sunt pasari,...nu raman gravide femelele si nu nasc....face-ti si voi diferenta intre pasari,si mamifere,...primele fac oua din care eclozeaza pui,iar a doua categorie naste puii vii pe care i hranesc mamele lor cu lapte..DECI perusii fac oua,...iar ouale le fac in conditii mai speciale si pot aparea dupa 14 zile din momentul cand masculul "cocoseste" femela :))))))dupa 14 zile femela incepe sa depuna oua,..cate unul la interval de o zi sau chiar doua (anumite cazuri) ...cu un numar de la 1-7 sau chiar 9 oua,acestea sunt clocite timp de 18 zile dupa care eclozeaza puii,rand pe rand.....deci sa nu va mai vad ca scrieti "femela de perus gravida" sau ca "trebuie sa nasca"...ok pentru mai multe raspunsuri la intrebarile voastre va stau la dispozitie pe http://Blinx.sunphoto.ro

    0
    0

  • nistorbrana pe 4 Oct 2009, 12:48
    intrebare

    cand nasc perusii la ce varsta

    0
    0

  • Andreea pe 13 Sep 2009, 19:06
    raspuns pentru Ana Maria

    Nu ai cum sa vezi daca o femela perus este gravida.

    0
    0

  • Andreea pe 13 Sep 2009, 19:03
    raspuns pentru teofana

    Daca ii acorzi multa atentie, ii vorbesti cu afectiune si il ingrijesti atunci fii sigura ca va fi prietenos si intelegator . Trebuie sa ii dai timp sa se reacomodeze cu mediul. Creaza-i un mediu cat mai placut . Am auzit ca multe din pasari se simt mai bine intr-o camera calduta si linistita.

    0
    0

  • teofana pe 18 Mar 2009, 08:19
    intrebare

    nu stiti daca de exemplu papagalul meu a fost speriat de multe ori de niste persoane...v mai fi vreodata prietenos si intelegator?va rog rasp obligatoriu...pls pls

    0
    0

  • Diego pe 24 Ian 2009, 12:26
    Perusi

    Ana maria cum iti permiti sa ne faci prosti u ce oi fi firai al dreaq dak tot zici k sti despre perusi, Ar fi trebuit sa sti ka la femela perusi nu se vede cand este gravida proasto

    1
    0

  • Diana pe 12 Ian 2009, 13:14
    ANA MARIA

    vad ca eva.ro nu raspunde voi incerca eu!De femela nu shtiu ca nu am avut.De taiat unghiile perusului shtiu ca trebu la veterinar de facut caci taind unghiile singura poate sa curga singe,dar perusii nu au mult singe shi poate muri!cel mai bine este ca la veterinar(cel putin asha fac eu)

    0
    0

  • ANA MARIA pe 2 Ian 2009, 23:07
    PROSTILOR

    MA...DATI SI VOI RASPUNSURILE!!!

    0
    0

  • ANA MARIA pe 2 Ian 2009, 22:34
    :-L

    ALOOOOO!!! COMPANIA EVA......MAI E CINEVA ACOLO???....NU-MI RASPUNDE NIMENI LA INTREBARI?????? CE FEL DE SITE ESTE ASTA ??? .....NU PRIMESC NICI UN RASPUNS??????????????????? MAI TRAITI???????

    0
    0

  • ANA MARIA pe 1 Ian 2009, 20:01
    INTREBARE

    VAD CA SUNT PRIMA LA COMENTARIU! VREAU SA VA INTREB CUM IMI DAU SEAMA LA FEMELA CAND E GRAVIDA SI CE TREBUIE SA II FAC CAND NASTE SI DACA TREBUIE SA LE TAI UNGHILE CELOR DOI PERUSI AI MEI. VA ROG FOARTE MULT SA-MI RASPUNDETI!!!

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod