E iarna! Ai grija de animalul tau de companie!

Fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten, prin Martina Schnell, specialist in animale de companie, ne ofera mai multe detalii referitoare la modul in care ar trebui sa avem grija de animalute pe perioada iernii.
Fundatia pentru protectia animalelor Vier Pfoten, prin Martina Schnell, specialist in animale de companie, ne ofera mai multe detalii referitoare la modul in care ar trebui sa avem grija de animalute pe perioada iernii. Iata cateva sfaturi utile:

Accesoriile reflectorizante iti pot proteja animalul de companie in zilele intunecate


De multe ori, odata cu lasarea intunericului, supravegherea animalului de companie in spatiile publice este de multe ori dificila si nu lipsita de pericole.

De aceea iti recomand sa folosesti accesorii reflectorizante pe durata lunilor intunecate ale anului. Curele, veste, haine si hamuri cu elemente reflectorizante sau luminoase pot fi gasite in multe dintre pet shop-urile mari.

Folosindu-le, te vei asigura ca animalul de companie este vizibil de la distanta mare pe intuneric, scazand astfel nu doar riscul de a fi pierdut, dar mai ales pe acela ca animalutul sa fie lovit accidental de biciclisti sau soferi. Vier Pfoten recomanda folosirea, mai degraba, a hamurilor decat a leselor si zgarzilor, deoarece acestea sunt mai incomode pentru caini.

"Ii sfatuim pe proprietarii de caini sa foloseasca accesorii cu elemente luminoase numai in timpul plimbarilor in mediul exterior, nu permanent.

Lumina ii poate irita pe caini sau poate irita alti caini din jur. Cainii sunt animale sociale si au nevoie de contactul cu alti caini, sa se joace cu acestia si sa alerge liberi. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, daca spatiul este imprejmuit, recomandam scoaterea hamurilor sau a zgarzilor care i-ar putea incomoda, pe durata plimbarii.", ne spune Martina Schnell, specialist in animale de companie.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • geanna pe 17 Sep 2009, 18:13
    catei

    ieu iubesc foarte mult cateii si parerea mea este ca cine nu iubeste animalele si florile nu iubeste oameni.

    0
    0

  • anonima pe 17 Dec 2008, 20:19
    animalele sunt importante

    iti iei un animal shi nu ai grija de el che om ejti?..pt ati lua un caine sau orice animal trb sa te asiguri k ii poti oferi siguranta shi protectie shi k vei fi tot timpul k el.........nu-ti lasa animalul singur shi nul folosi pt distractie ...iubestel shi ai multa grija de el orice animalut merita :X

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod