Descifreaza comportamentul pisicii tale

"Daca pisicile ar vorbi, probabil ca nu v-ar placea chiar tot ce ar spune, insa nu v-ar minti niciodata", a spus prozatorul englez Lewis Carrol...

"Daca pisicile ar vorbi, probabil ca nu v-ar placea chiar tot ce ar spune, insa nu v-ar minti niciodata", a spus prozatorul englez Lewis Carrol. Si afirmatia sa chiar reflecta realitatea.

Pisicile iti arata foarte clar ce simt si ce isi doresc, fara sa faca prea multe compromisuri. Ai incercat vreodata sa mangai o pisica nervoasa? Sau sa o tii in brate? Daca nu, nici nu incerca...

Cei care iubesc pisicile si au intrat destul de mult in contact cu ele, au invatat sa le descifreze semnalele. Comportamentul unei pisici iti spune care este starea ei intr-un anumit moment, important este sa descifrezi ceea ce doreste sa transmita.

De la tors, mieunat, ciulitul urechilor si ascutitul ghearelor, toate sunt semnale prin care pisica ta iti indica felul in care se simte sau ceea ce doreste.



Iata ce ne dezvaluie Arden Moore in cartea "50 de sfaturi pentru ingrijirea pisicii", aparuta la Editura House of Guides:


"De ce freaca pisicile obrajii de piciorul sau fata stapanului? Va "stampileaza" - e felul ei de a declara "Hei, omul asta e al meu!". Din fericire, acest marcaj, realizat prin secretia unor mici glande de pe obrajii pisicii, lasa un miros perceptibil doar de catre celelalte animale.

Coada este folosita pentru echilibru si, uneori, functioneaza ca "barometru" al starii de spirit.
Astfel, cand e tinuta dreapta in sus, in timpul mersului, inseamna ca pisica este increzatoare si sigura pe ea. O coada care se indoaie in directia ta vrea sa spuna "Salut, prietene!".

Cand pisica biciuie aerul cu  coada sau o bate de podea, este manifestarea unei stari de agitatie, vecina cu enervarea. O usoara curbare a varfului cozii - pisica e relaxata, dar atenta.


Nasul este un organ foarte important si pentru pisici, cu ajutorul caruia ele "scaneaza" permanent aerul, in cautarea mirosului feromonilor.
Feromonii sunt  substante chimice produse si eliminate prin urina si prin perechi de glande, situate pe obraji, intre degete si in sacii anali.

De fiecare data cand o pisica adulmeca mirosul lasat de alta, ea afla, imediat si aproape fara gres, o adevarata "fisa de indentitate" a celeilalte: sexul, starea de sanatate, varsta, daca e castrata sau nu.

Urechile unei pisici contin peste 40.000 de fibre nervoase, ceea ce ii permite sa perceapa un spectru larg de vibratii (sunete), de la frecvente foarte inalte, pana la cele foarte joase.


Bateti in retragere in fata unei pisici care si-a pliat urechile spre spate: este intr-o pozitie defensiva si este gata sa atace! Urechile cu varfurile indreptate spre inainte si usor lateral - inseamna relaxare."

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (14)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Amalia Bucur pe 6 Iul 2015, 18:07
    despre motanul nostru

    Daca ma puteti ajuta cu un sfat mi ati fii de mare ajutor.. Parintii mei au un motan in virsta de aproximativ 1 an si jumatate, castrat ..cu o blanita neagra lucioasa...Necazul este acela ca ii sapa mamei mele toate ghivecele cu flori de interior..au incerat sa acopere cu carton , pentru a-l impiedica sa nu mai sape ..dar degeaba ...el cum prinde un moment de neatentie al celor din casa ..trece la sapat ..

    0
    0

  • Catalin pe 4 Nov 2012, 17:20
    Pisica...

    Pisica me nu mai vine beata acasa cam de vreo doua saptamani....Ma preocupa..daca e o stare depresiva?Misha

    3
    2

  • erwin pe 25 Dec 2010, 12:29
    pisica mea

    pisica mea are niste perioade ciudate , adica sa lasa la pamant si daca pun mana pe ea face urat si asta se intampla de vreo 3 ori pe an , oare care ar fii problema si cum as putea sa o tratez ?daca puteti sa ma ajutati as fii foarte multumit , va salut

    3
    0

  • balcan pe 16 Nov 2010, 11:16
    pisica

    pisica mea vine in fiecare seara beata akasa

    4
    2

  • monica pe 31 Oct 2010, 16:08
    pisicile

    cum pot dezvata pisicile sa nu mai faca pipi pe peretii fotoliului si ai camerei?

    9
    0

  • horia pe 13 Oct 2010, 10:37
    motanel neascultator

    motanelul meu isi face nevoile pe patul meu de cate ori gaseste usa deschisa la dormitor dar face si la litiera .Deja incepe sa ma calce rau "pe coada".Ce sa inteleg din asta?A,si cand ne jucam....n-are prea multa grija de mainile/picioarele mele!!!!

    4
    1

  • arrwen pe 6 Aug 2010, 09:38
    Pt Alexandra

    Incearca sa ii cureti cat mai des cutiuta cu nisipi. Daca nu este curata, pisica se va abtine un timp, dar evident ca nu se poate abtine la nesfarsit, deci va alege alte locuri, mai curate. De asemenea, poate fi un semn ca pisica ta are anumite probleme de sanatate, cum ar fi infectiile urinare, si asociaza disconfortul cu litierea.

    6
    2

  • alexandra pe 5 Aug 2010, 20:51
    pisicuta mea de doi ani

    si/a luat in ultimele saptamani obiceiul de a/si face trebusoarele pe oriunde in casa. Oare din ce cauza? inainte era normala si disciplinata.

    1
    1

  • DroGy pe 6 Ian 2010, 04:39
    Pisica mea.

    Am si eu o intrebare: Pisicile pot simtii starea de sanatate a omului ? De exemplu cand sunt acasa ma pun sa zicem sa citesc sau sa fac ceva vine si imi sta in brate. Noaptea cand are ocazia sa imi intre in camera se urca in pat si imi adoarme pe piept. La fel si cand ma simt rau. Dar in ultima vreme ma tot doare spatele iar cand ma asez undeva ea vine si tot freaca de cap. Din cate am observat incearca sa imi provoace o stare de comfort.

    3
    0

  • alina pe 24 Nov 2008, 22:19
    motanasul meu

    yo am un pisic de aproape 5luni,knd lam luat avea deja 2 luni-mar interesa un site unde as putea sa aflu cite ceva despre -rasa- lui.Apropo e negru-negru-negru-rau..........................mercic

    1
    1

  • lore_270484 pe 4 Oct 2008, 14:03
    motanelul meu

    Eu am "cules" de pe strada un motanel mic si pricajit plin de pureci si foarte murdar. L-am avut 1 an in apartament dupa care l-am dat unei prietene care locuieste la casa. Nu mi-a facut nici un fel de probleme, atat ca a fost putina bataie de cap pana a invatat sa-si faca nevoile in cutia cu nisip. Recomand tuturor iubitorilor de pisici sa-si achizitioneze o pisica. Cand ai un animal in casa viata e mult mai frumoasa !!!!

    2
    0

  • z_andy pe 3 Oct 2008, 09:35
    pt. cris raspuns

    cris..... pisicile torc de placere. in acel moment o pisica se simte bine ca e mangaiata sau ii pare bine ca te vede sau ca si-a ales locul potrivit pt a dormii

    1
    0

  • z_andy pe 3 Oct 2008, 09:33
    motanul meu

    eu am un motanel de 3 luni si cand ne jucam prin casa tot timpul isi lasa urechile pe spate , ma ataca dar nu ma musca ,nu ma zgarie. e pur si simplu o joaca inofensiva. asa ii spune instinctul sa faca dar nu o face din rautate. oricum motanii sunt mult mai mamosi decat femelele:)

    3
    0

  • cris pe 28 Sep 2008, 22:20
    pisici

    de ce torc pisicile?

    3
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod