Cum depășești durerea când ți-ai pierdut câinele

Precis ai auzit des că un câine este cel mai bun prieten al omului, iar dacă l-ai avut și tu lângă tine mai mulți ani vei înțelege cât de greu poate fi să-l pierzi. Descoperă cum poți depăși suferința atunci când câinele tău nu mai este cu tine.
Un câine nu este niciodată un simplu animal de companie, ci se formează o legătură puternică între patruped și stăpân, precum și cu restul familiei. Câinele tău îți va oferi afecțiune și ajutor pe termen lung și îl poți considera mai mult un prieten decât un animal obișnuit. În unele cazuri câinele poate simboliza inclusiv un frate sau un copil.
Aceste animale afectuoase, cu blana moale și gata de joacă în orice moment au un rol important în viața oamenilor. În afară de faptul că va sta mereu în preajma ta, câinele te va menține activ, îți va crește energia pentru socializare, îți va aduce multă bucurie și zâmbete, ajutându-te să te descurci mai bine dacă ai multe lucruri de rezolvat sau dacă ai probleme de sănătate.
Provocările și obstacolele întâlnite vor fi mai ușor de depășit atunci când știi că îl ai lângă tine. Îți va reaminti mereu care sunt prioritățile tale și nu te lasă să uiți direcția în care te îndrepți.
Câinele tău îți completează viața și te face să te simți împlinit, în timp ce înveți să fii recunoscător pentru lucrurile minore. Astfel, dispariția câinelui îți poate crea un sentiment de pierdere și vei simți că a lăsat un gol care nu poate fi umplut. Tristețea, durerea și singurătatea se vor accentua în lipsa lui.
Potrivit specialiștilor, pierderea câinelui tău loial te poate copleși, fiind foarte dificil să devii din nou optimist. Treptat va trebui să înveți să accepți faptul că patrupedul nu va mai face parte din viața ta și nu te va mai înveseli cu orice ocazie.
Studiile realizate au demonstrat că pierderea lui cauzează o suferință similară cu decesul unei persoane iubite, în unele cazuri fiind chiar mai accentuată.
Din păcate nu au fost create obiceiuri specifice care să faciliteze revenirea după un astfel de moment, ci există momente în care se spune inclusiv că este o reacție exagerată.

 
De ce sunt câinii atât de importanți pentru noi?

În primul rând pentru că s-au adaptat foarte bine condițiilor în care locuiesc cu oamenii. Socializează rapid și putem interacționa cu ei aproape la fel cum o facem și cu restul persoanelor. Relația pe care o avem cu un câine poate fi mai satisfăcătoare decât cea care vizează alte persoane pentru că patrupedul va oferi mereu dragoste necondiționată și loialitate.
Un alt motiv pentru care câinii sunt speciali este acela că ne ajută să ne simțim fericiți și optimiști când sunt în apropierea noastră.
Studiile de specialitate au relevat că pot înțelege intențiile oamenilor și că respectă contextul cultural stabilit. De asemenea, înțeleg cuvintele pe care le rostești și au un comportament care ne încurajează să comunicăm mereu cu ei.

 
De ce te doare atât de mult când îți pierzi câinele?

Este simplu: pierderea unui câine te rănește pentru nu pierzi doar un animal de companie, ci multe alte lucruri pe care ți le oferea. Astfel, pierderea se reflectă prin:
- lipsa unui prieten care nu te judecă în funcție de defectele pe care le ai sau pentru că te simți nesigur uneori;
- eliminarea unei surse de iubire necondiționată și sprijin, care te făcea să te simți protejat și liniștit;
- lipsa unui prieten de care aveai grijă și pe care îl protejai, asigurându-i confortul la nivel fizic și emoțional.
 
Dacă tocmai ți-ai pierdut câinele este indicat să te concentrezi pe amintirile frumoase pe care le aveți împreună și să păstrezi afecțiunea pe care ți-a oferit-o.
Poți crea o piatră funerară simbolică, poți planta un copac în amintirea câinelui tău sau poți înrăma o poză în care sunteți împreună.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
E o bucurie pentru mine să scriu! Îmi place să scriu zilnic despre despre diete, stil de viață sănătos, călătorii, flori, cărți, copii sau deco.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod