Un arhitect a transformat o fabrică veche de ciment în propria sa locuință. Arată incredibil!

În 1973, arhitectul spaniol Ricardo Bofill a descoperit o fabrică veche de ciment în Barcelona și a văzut potențialul ascuns al clădirii masive, cu o vechime de peste 100 de ani.
Astfel s-a născut La Fabrica, sediul uneia dintre cele mai mari firme de arhitectură din Spania, numită Ricardo Bofill Taller de Arquitectura (RBTA), dar și locuința fondatorului acesteia.

Fabrica de ciment, situată în Barcelona, a fost construită la sfârșitul secolului 19 și a fost închisă din cauza nivelului ridicat de poluare emis. Atunci când Ricardo și echipa sa au preluat-o, au fost necesare numeroase reparații, modificări și chiar demolări.

Clădirea mai păstrează opt silozuri vechi care au fost transformate în birouri, într-un laborator pentru crearea machetelor de arhitectură, în spațiu pentru arhive, o librărie și o sală gigantică cunoscută drept "Catedrala", care este folosită pentru întâlniri, expoziții sau concerte.


Deasupra Catedralei se află reședință lui Ricardo, înconjurată de terase și acoperișuri îmbtăcate cu plante. Întregul complex a fost conceput să încludă grădini luxuriante care să creeze efectul de oază în mijlocul unei zone industriale.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod