Cercei

Sfaturi pentru întreţinerea bijuteriilor tale

Fie că este vorba de gablonţuri, bijuterii din aur sau din argint şi pietre preţioase, de toate trebuie să ai grijă dacă vrei să arate impecabil!
Dacă vrei ca bijuteriile tale să rămână la fel de frumoase şi de strălucitoare ca la început, e nevoie să ţii cont de câteva sfaturi care ajută la întreţinerea lor. Nu contează dacă au fost scumpe sau nu, dacă îţi plac, fă-le să reziste în timp!

Nu le purta când faci baie

Purtarea bijuteriilor când faci baie, când mergi la piscină sau pur şi simplu când te speli pe mâini le poate deteriora mai mult decât crezi. E necesar să le scoţi înainte de fiecare spălare, indiferent de calitatea lor.


Nu le purta când faci curat

Produsele chimice de curăţare, clorul sau înălbitorul le va degrada iremediabil. Pietrele preţioase sau semipreţioase vor fi cele mai afectate, riscând să fie zgâriate, decolorate sau să le fie afectată structura.

Evită contactul lor cu parfumul

Este indicat să foloseşti parfumul, cremele de corp sau fixativul înainte de a-ţi pune bijuteriile. Alcoolul sau substanţele pe care le conţin aceste produse cosmetice îţi vor deteriora bijuteriile sau le pot murdări.


Depozitează-le corect

Bijuteriile trebuie păstrate în cutii speciale sau în săculeţi din catifea. Dacă sunt păstrate individual sau pe categorii, riscul de a se zgâria între ele dispare complet. Pentru ca argintul să rămână mereu lucios, e nevoie să îl înfăşuraţi în bumbac şi apoi în punguţe ermetice.

Curăţă-le frecvent

Şterge-ţi bijuteriile după fiecare purtare cu o cârpă moale şi dă-le jos mereu înainte de culcare.

Pentru bijuteriile din aur şi argint se poate folosi un amestec din apă şi săpun în care le introducem pentru câteva minute, apoi folosim o periuţă de dinţi fină şi frecăm discret. Se şterg cu un material moale din bumbac.

Acelaşi amestec poate fi folosit şi pentru pietrele preţioase, însă cu o grijă suplimentară pentru a nu se desprinde.


În cazul pietrelor semipreţioase sau al perlelor se evită săpunul, curăţarea făcându-se doar cu o cârpă îmbibată în apă.

Pentru bijuteriile placate cu aur sau argint care sunt predispuse oxidării este indicat să se folosească o lavetă dintr-o piele moale şi fină.

Poartă-le mai rar vara

Din cauza razelor solare puternice din timpul verii, bijuteriile tale îşi pot pierde din strălucire. De asemenea, transpiraţia abundentă din zilele toride le poate deteriora, mai ales în cazul gablonţurilor.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod