România psihopată: 3 crime şocante care au îngrozit o ţară întreagă

Trei evenimente macabre au şocat o naţiune întreagă. Când priveam la televizor masacrele care aveau loc în Statele Unite ne îngrozeam. Iată, însă, că prezentul demonstrează că, din păcate, şi România poate fi o scenă însângerată pe care dansează tot felul de nebuni.
Trei evenimente macabre au şocat o naţiune întreagă. Când priveam la televizor masacrele care aveau loc în Statele Unite ne îngrozeam. Iată, însă, că prezentul demonstrează că, din păcate, şi România poate fi o scenă însângerată pe care dansează tot felul de nebuni.

În ultimele două săptămâni, trei crime au făcut înconjurul ţării şi au şocat întreaga opinie publică. În primul rând vorbim despre crima de la Braşov. Pe 24 februarie aflam că o femeie de 27 de ani din Braşov, însărcinată, şi-a decapitat bebeluşul de 6 luni. Ea mai are încă 5 copii.

Viaţa unei fetiţe de 3 ani şi a unui băiat de 15 a fost oprită din voinţa tatălui lor de a se răzbuna pe fosta soţie şi pe amantă. Bărbatul de 48 de ani a ales să-şi pună capăt zilelor şi să-i ia cu el şi pe doi dintre cei trei copii ai săi, proveniţi din două relaţii diferite.

Ultima crimă, cea care a însângerat Capitala, s-a produs luni, într-un coafor din zona Perla, unde un bărbat a decis să-şi ucidă soţia care intentase divorţ. În plus, asasinul a luat şi viaţa casierei pe care, într-un fel sau altul, o considera vinovată de destrămarea căsniciei lui.


Iată, aşadar, că la început de primăvară şi în plină criză, câţiva nebuni şi-au pierdut controlul şi au ucis şi distrus câteva zeci de vieţi.

"Putem lega cele trei cazuri tragice de anotimpuri sau de criză, însă nu putem demonstra acest lucru. Fiecare din ele este un caz particular, apărut în contexte diferite şi care trebuie analizat diferit. În general, trecerile de la o etapă la alta cer un plus de energie din partea noastră ca individ, la fel cum perioadele stresante ne forţează să ne suprasolicitîm interior şi acest lucru devine problematic atunci când există vulnerabilităţi psihice, pentru că rezistenţa la stres scade semnificativ şi apare riscul manifestărilor patologice", ne-a declarat în exclusivitate psihoterapeutul Metarex, Lena Rusti.

"Copilul pe care l-am omorât era o creaţie a vrăjitoriei", declara mama-ucigaşă

La finalul lunii februarie, o femeie însărcinată din Braşov, de rit penticostal, şi-a ucis bebeluşul de 6 luni, decapitându-l cu un satâr.
Cel care a descoperit crima a fost soţul femeii care a şi sunat la 112. Motivul invocat de tânăra mama a 6 copii este mai mult decât halucinant: "Auzeam pe hol ceva care mi-a amintit de Apocalipsă... De multă vreme am senzaţia că cineva vrea să-i facă rău soţului meu, iar acel copil pe care l-am omorât nu era de fapt un copil, ci era un fel de creaţie făcută din vrăji. Am comis această faptă la îndemnul lui Dumnezeu. Am fost arestată ca să fiu luată de lângă familia mea. Azi-noapte am auzit cum îl băteau pe soţul meu. Eu cer pedepsirea persoanelor din cauza cărora nu pot să dorm că mă violează", a spus femeia în faţa judecătorilor.

Gestul femeii de a-şi omorât bebeluşul în vârstă de şase luni, în condiţiile în care era însărcinată, iar acasă mai avea cinci copii poate marca debutul unei boli psihice grave sau agravarea uneia existente, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, profesor Florian Tudose, psihiatru la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.



"Cazul trebuie analizat din toate punctele de vedere. Trebuie analizat gradul de pregătire al femeii şi al soţului ei. Oricum, avem în faţă o persoană cu fragilitate psihologică şi biologică, dacă ea avea şase copii, era din nou însărcinată, iar diferenţa dintre ultimul născut şi noua sarcină era de doar câteva luni", a mai spus profesorul Florian Tudose.

El a susţinut că o altă analiză vizează posibila apartenenţă a femeii la un anume cult, care nu recunoaşte boala psihică şi din acest motiv nu poate fi tratată.

Potrivit lui Tudose, având în vedere că femeia are şase copii, fiind însărcinată cu al şaptelea, ar putea duce la posibilitatea ca femeia să fi făcut o depresie.

"Era oricum într-o perioadă fragilă. Poate avea deja o boală psihică şi atunci acest gest poate fi rezultatul unei crize provocate de boală. Cred că este debutul medico-legal al unei boli psihice. Trebuite însă ca anchetatorii să analizeze toate datele pe care le au privind comportamentul şi viaţa acestui cuplu", a mai spus profesorul Tudose.

Iubirea imposibilă care a distrus cel puţin 5 persoane

Este vorba, evident, despre crima oribilă care s-a petrecut zilele trecute la Cluj.
Bărbatul de 48 de ani care a decis să-şi ia zilele şi să-şi ucidă doi dintre cei trei copii a pendulat mai mulţi ani între dragostea pentru două femei. Cu soţia avea 2 băieţi, iar cu iubita cu 18 ani mai tânără avea o fetiţă de 3 ani.

"Din câte ştiu eu, s-a îndrăgostit foarte tare de Klaudia care lucra ca dispecer la compania de taxi unde era şi el angajat. A fost dragoste la vârsta a doua. Ea era cu 18 ani mai mică, dar acest lucru nu i-a împiedicat să aibă o relaţie. Şi-a lăsat familia şi tot şi a început o altă viaţă alături de această femeie. A suferit mult, pentru că după o vreme a început să aibă remuşcări că şi-a lăsat familia şi pe copilul bolnav. De aceea a fost internat pentru depresie în urmă cu câţiva ani", a povestit, pentru EVZ un prieten al criminalului.



Distrus de despărţirea de aceasta din urmă, bărbatul a pus la cale maleficul plan, din pură răzbunare. Din păcate, el s-a răzbunat şi pe cei doi copii ai săi, apăruţi fără nicio vină în acest peisaj.

"Din ce afirmă familia lui Lăpuşte, interiorizarea sa şi depresia a început undeva în perioada sărbătorilor de iarnă, când a înţeles că nu mai poate avea o relaţie cu mama fetiţei. Şi atunci a apărut în mintea lui această idee: să îi facă să sufere şi pe cei din jurul lui"
, a declarat comisarul-şef Valentin Rusu, de la IPJ Cluj.

Cel care astăzi este creionat ca un monstru, era un tip depresiv, care nu s-a aflat la prima tentativă de sinucidere şi care, într-un gest nebunesc, şi-a luat cei doi copii, băiatul cu retard mental de 15 ani şi fetiţa de 3 ani, şi s-a aruncat cu ei în lacul Tarniţa, acolo unde au fost găsiţi după câteva zile de scafandrii coordonaţi de Dorel Onaca, venit special din Kuweit pentru a participa la această acţiune.

"În 12 zile a dormit 20 de minute!"

Aceasta este declaraţia pe care a făcut-o Eugenia Rădoi, apărătorul din oficiu al lui Gheorghe Vlădan, autorul masacrului care a avut loc luni seara, într-un coafor din zona Perla, Dorobanţi.
Pe 5 martie, în jurul orei 17.30, disperat că fosta soţie, care intentase divorţ, avea o altă relaţie, Gheorghe Vlădan a intrat în coaforul unde lucra aceasta şi a început să tragă. Prima pe care a omorât-o a fost casiera, cea pe care individul o considera vinovată de destrămarea lui, aceasta fiind confidenta soţiei sale. Apoi, victimă i-a căzut soţia, care, din spusele apropiaţilor, trăia un adevărat coşmar alături de bărbat. "Florina (n.r. Vlădan) îi spunea Marianei (n.r. casiera) că este un obsedat sexual de care nu putea scăpa. O aştepta seara prin parcare. De câteva luni nu mai pleca singură acasă, o aştepta fie prietenul ei, fie vreo colegă. Venea aici şi-i dădea foc la haine, îi răsturna trusele şi striga că se dezbracă în salon”, a declarat soţul casierei moarte.




Acestea nu au fost însă singurele victime. Alte 6 persoane au fost rănite în masacru, însă starea lor este stabilă, deocamdată.

Primele cuvinte spuse în faţa procurorilor, chiar la locul tragediei, au fost: "Le-am împuşcat, apoi nu-mi mai amintesc ce am făcut!".

Abia când a ajuns la Parchetul General, poliţistul ucigaş a pus mâna pe un pix şi, până spre două dimineaţă, a umplut mai multe coli cu gandurile, frustările şi toate necazurile ce l-au transformat acum într-un personaj hulit de toată lumea.

Asemenea, celorlalte personaje despre care am vorbit şi mai sus, Gheorghe Vlădan era instabil psihic, fapt dovedit şi de internarea pe care a avut-o acum o lună şi despre care vorbeşte avocata lui. "A fost internat cu o depresie severă, din ianuarie până la jumătatea lui februarie, la Ana Aslan. A avut nişte probleme grave, în 12 zile nu a dormit decât 20 de minute. Ieri (luni, n.r.), în ziua atacului, îşi luase medicamentele prescrise, se afla încă sub tratament".





Iată cum, în doar câteva zile, România se află sub teroarea unor criminali care, fiecare dintr-un motiv personal, au decis să fie călăii celor pe care i-au iubit cel mai mult. "Aceste cazuri sunt un semnal de alarmă care poate fi ridicat la nivel social privind nivelul la care agresivitatea (îndreptată asupra propriei persoane sau a altora) devine iraţional o soluţie în mintea unor persoane disperate şi incapabile să construiască răspunsuri adecvate la problemele vieţii.
Rămâne o întrebare deschisă dacă aceste evenimente sunt şi o consecinţă (dincolo de situaţiile stresante ale existenţei) a faptului că tot mai multe persoane manifestă lipsa acută a unui suport interior (mental, moral, afectiv, filosofic etc) care să le ajute să facă faţă unor situaţii neprevăzute şi semnificativ negative de viaţă"
, explică psihoterapeutul Lena Rusti.

Specialistul nu identifică, neapărat, o legătură între cele trei crime, însă atrage semnale de alarmă în legătură cu uşurinţa cu care un om poate să deschisă focul într-un loc public şi cât de periculos poate deveni acest eveniment, luat ca un posibil exemplu de alte persoane care trec prin situaţii asemănătoare. "Toate sunt manifestări patologice care implică multă suferinţă şi victime colaterale, însă pentru a spune mai mult este nevoie de o evaluare obiectivă a persoanelor şi contextului în care au avut loc întâmplările. Cel de-al treilea caz iese însă din şablon, fiind un eveniment nemaiîntâlnit la noi şi extrem de îngrijorător: o persoană care trage cu arma nediscriminat într-un loc public. Dacă nu facem nimic să stopăm cumva aceste evenimente, prezenţa lor poate fi încurajatoare şi model pentru alte persoane aflate în contexte similare cu trăiri similare".
 

Comentarii (9)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • anonim pe 10 Mar 2012, 08:52
    multi oameni dereglati care traiesc printre noi.

    Buna dimineata!As dori sa stiu in cazul barbatilor batuti de propriul fiu si nevasta,injurati si umiliti verbal ,exista legi care sa-i puna in locul lor?Sunt vecina unei familii de la care aud tipete,scandal,injuraturi si toate din partea femeii si a fiului lor.Sunt cu capul toti si ar trebui sa mearga la psiholog sau psihiatru.

    6
    1

  • name pe 9 Mar 2012, 19:02
    doar o parere ...

    Draga, Ileana Voicu Ghinea .. daca nu stiai ..si tu faci parte din Romania .. deci acum sa vedem ce rezulta .. :))

    3
    1

  • mircea26 pe 9 Mar 2012, 05:58
    romania psihopata

    ...este un subiec care fiecare il analizeaza din prizma sa,din propriile ganduri,educatie,credinta,etc...Eu zic sa respectam opinia fiecaruia,sa nu ne jignim personal sau religios si sa lasam soarta si timpul sa decida.Fiecare dintre noi este responsabil de propriile fapte,ganduri,comportament.Important este sa dedicam timp fiecaruia sa-si poata spune ce are pe inima si inteles ca atare.

    1
    1

  • Moi pe 8 Mar 2012, 15:20
    limitele

    intr-adevar daca unele persoane are fuckinh theoir threads...nu e vorba despre spiritul colectiv(jung)...desi probabil ca poate sa fie cateodata si o astfel de "escaladare"...nu stiu cat de psihopata e Romania....doar cat (re)vocabila

    1
    1

  • angela pe 7 Mar 2012, 10:53
    un titlu si un articol fara discernamant si responsabilitate

    Cum puteti generaliza la modul asta grosolan, simplist si fara discernamant: "Romania psihopata???!!!...3 crime...?!" V-ati pus intrebarea ce inseamna asta din punct de vedere statistic? Cum poti pune eticheta de "psihopata" pe o tara intreaga cu atata usurinta, superficialitate...chiar frizand prostia? Dar sunt atatia oameni de valoare in tara asta, atatea capete luminate, atatia oameni talentati, se intampla atatea lucruri bune...ce inseamna goana asta nebuna dupa senzationalul asta macabru? Care este scopul presei pana la urma: sa informeze, sa educe...sau sa ingrozeasca si sa deprime? Jalnica aceasta lipsa de responsabilitate si nivelul la care s-a ajuns! Incredibil cat de actual suna inca Eminescu..."Iară noi? noi, epigonii?... Simţiri reci, harfe zdrobite, Mici de zile, mari de patimi, inimi bătrâne, urâte, Măşti râzânde, puse bine pe-un caracter inimic; Dumnezeul nostru: umbră, patria noastră: o frază; În noi totul e spoială, totu-i lustru fără bază; Voi credeaţi în scrisul vostru, noi nu credem în nimic!"

    9
    2

  • AT pe 7 Mar 2012, 09:00
    Special pentru Anca

    Nu te supăra, dar înainte de a da sfaturi altora, ar trebui tu însăți să înveți să scrii!

    5
    4

  • Anca pe 7 Mar 2012, 08:38
    Special pentru Konnye61!!!

    Ar trebui sa te intorci in clasa 1 sa inveti sa scri!!!!!!nu sti ca se pune punct "." intre 2 propozitii, virgula "," si "documentativa" se scrie de fapt DOCUMENTATI-VA???? in loc sa te dai rotunda lustruieste-ti colturile!!!!si despre "religia" penticostala, doctorii au dreptate: este o secta ce nu recunoaste boala, interzice mijloacele contraceptive, si mult mai multe. nici nu e de mirare de ce femeia in cauza a comis crima......

    5
    5

  • konnye61 pe 7 Mar 2012, 08:12
    documentativa

    de ce afirmati caci cultul penticostal nu recunoaste boala psihica minciuni din cauza unei fiinte bolnave aruncati cu noroi intrun intreg cult imi pare rau pentru famiilile care sufera dumnezeu sa le dea putere sa treaca peste tot

    1
    7

  • birtalan esztera hadasa pe 7 Mar 2012, 03:21
    dracu este pe pamant

    nu-mi vine sa cred cati psihopati pot exista in aceasta lume iar oamenii nu cer ajutorul lui Dumnezeu si nu se roaga un pic macar si cad prada celui rau iar cei posedati cum este femeia din imagine si barbatul care si-au ucisi copiii care sunt niste fiinte nevinovate si niste ingeri. cei care au cazut victime au fost trei copilasi nevinovati care aveau viata innainte dar niste parinti care nau judecat leau luat vietiile. imi pare rau pentru familiile indurerate care au ramas doar cu oftul in suflet si cu amintirea celor mai frumoase clipe petrecute alaturi de acesti ingerasi.inca un lucru nu uitati ca aceste trei fiinte dragi voua sunt acuma alaturi de DUMNEZEU SI EL ARE GRIJA SA NU LE LIPSEASCA NIMICA. Imi pare nespus de rau pentru tragedia aceasta jalnik si dureroasa

    3
    6

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod