O baie curata si bine organizata

Poate ca nu ai o camera de baie foarte spatioasa si, inca un lucru care te deranjeaza, iti doresti sa o decorezi altfel. Cu toate acestea, exista cateva imperative pe care nu le poti ignora...
Poate ca nu ai o camera de baie foarte spatioasa si, inca un lucru care te deranjeaza, iti doresti sa o decorezi altfel. Cu toate acestea, exista cateva imperative pe care nu le poti ignora, si anume curatenia si o cat mai buna organizare a tuturor elementelor prezente in aceasta incapere. Acorda putin timp pentru aranjarea lucrurilor din baie astfel incat sa economisesti spatiul si acesta "sa lucreze pentru tine".

1. Aduna in doua cutii toate obiectele pe care le ai in camera de baie, inclusiv pe etajera, in dulapuri, sertare sau pe marginea cazii si a chiuvetei. Nu lasa nimic pe dinafara, nici macar sapunul, periuta de dinti, deodorantul si parfumul.

2. Sorteaza toate obiectele pe care le-ai pus in cele doua cutii. Pe una dintre acestea pune eticheta "Esentiale", iar pe cealalta, eticheta "Optionale".

3. Curata cu o carpa umeda fiecare suprafata, inclusiv dulapurile, rafturile, sertarele si etajerele.
Aplica aceasta procedura si tuturor obiectelor pe care ai decis ca doresti sa le pastrezi. Pentru stergere, foloseste un prosop sau o carpa uscata.

4. Dulapiorul suspendat este primul vizat pentru organizare... Pune la loc doar lucrurile absolut necesare sau cele pe care le folosesti in mod frecvent. Acest dulapior trebuie sa fie destinat doar lucrurilor esentiale intr-o camera de baie.

5. In cazul in care pe dulapior iti place sa ai si un obiect decorativ, acesta trebuie si el curatat de praf inainte de a fi asezat la loc. Insa tine minte faptul ca dulapul din baie nu este un loc destinat depozitarii obiectelor, pentru a inlatura astfel tentatia de a "inghesui" pe el cat mai multe lucruri...

6. Rafturile si sertarele trebuie si ele impartite cu ajutorul unor separatori, pentru a putea depozita obiectele in functie de necesitate si de frecventa utilizarii. Astfel, este indicat sa ai un spatiu destinat obiectelor pentru par, machiaj, epilat, ingrijirea unghiilor, creme si lotiuni etc.

7. Produsele folosite la curatarea baii pot fi depozitate pe unul dintre rafturile dulapului aflat sub chiuveta.
In cazul in care nu ai un astfel de dulap, incearca sa iti organizezi spatiul astfel incat aceste produse sa se afle la indemana atunci cand faci curatenie, dar, in acelasi timp, sa nu te incurce in "traseul" parcurs zilnic in baie... Rezervele acestor produse trebuie pastrate separat de cele gata incepute, pentru a nu risca sa le incurci...

8. Daca spatiul de sub chiuveta iti permite, colecteaza diferite obiecte mici, de care nu ai nevoie in mod frecvent, si asaza-le in cutii din plastic, cu capac si etichetate. In acest fel, nu va fi necesar sa le deschizi de fiecare data, pentru a vedea ce anume contin.

9. De vreme ce in acest moment te afli in punctul in care pui la loc, pe rafturi si etajere, obiectele pe care le ai, de regula, in baie, gandeste-te daca ai cu adevarat nevoie de ele. Arunca produsele folosite pe jumatate care nu iti plac si pe care, mai mult ca sigur, nu le vei (mai) folosi niciodata.
Arunca mostrele de produse pe care le-ai obtinut gratuit la cumpararea unei reviste si despre care stii ca nu iti sunt nici pe departe utile. Aminteste-ti intotdeauna un principiu de baza in designul interior: mai putin inseamna mai mult!

10. Daca in ambele cutii folosite pentru sortare ti-au mai ramas lucruri care nu s-au incadrat in categoria "Esentiale", atunci cu siguranta nu iti sunt necesare. Sfatul nostru este sa renunti la ele.

11. In cazul in care exista unele obiecte de care nu ai nevoie, dar de care nu te poti desparti, este indicat sa le depozitezi intr-un alt loc, pentru a nu-ti ocupa in mod inutil spatiul din camera de baie.

Sfaturi:

Este mult mai usor sa te dedici operatiei de sortare a obiectelor din baie daca nu esti distrasa de la ceea ce faci. Tocmai de aceea, este preferabil sa iti "opresti" o ora special pentru acest lucru. Daca nu reusesti sa termini lucrul intr-o ora, este foarte posibil sa fii tentata sa pui toate obiectele la loc, exact asa cum erau inainte.
Este recomandabil sa termini treaba atunci cand te-ai apucat de ea si in cel mai scurt timp posibil.

Sterge de praf absolut toate obiectele luate de pe rafturi, precum si etajerele si sertarele din baie. Atunci cand vei pune lucrurile la loc, dulapioarele vor fi deja pregatite.

Tine cont de regula: "Atunci cand esti in dubiu, arunca obiectul respectiv". Cu cat vei avea mai putine lucruri in camera de baie, cu atat acest spatiu va arata mai curat, mai ingrijit si mai bine organizat.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod