Mașina de tocat carne, aparatul care te ajută să gătești o mulțime de feluri de mâncare

Mașina de tocat carne, aparatul care te ajută să gătești o mulțime de feluri de mâncare

Unul dintre cele mai la îndemână aparate pe care le poți avea în bucătărie este o mașină de tocat carne, care te va ajuta să prepari cele mai gustoase feluri de mâncare, atât din cele tradiționale, cât și din cele exotice.
Probabil îți amintești de copilărie, când stăteai pe lângă bunica și te ruga să dai la manivelă la mașina de tocat carne, iar din carnea tocată rezultată ieșeau sarmale și chiftele grozave. 

În ziua de astăzi a devenit mult mai simplu să toci carne în propria bucătărie, deoarece mașina de tocat carne a evoluat și nu mai e nevoie să mai dai la manivelă decât dacă vrei. Acum, majoritatea mașinilor de tocat carne sunt electrice și nu necesită niciun pic de efort din partea ta.

De asemenea, o mașină de tocat carne la tine acasă te va asigura de faptul că preparatul de carne tocată va conține numai ce carne vrei tu, în ce combinații îți dorești.
Totodată, vei ști exact ce ingrediente ai pus în amestecul de carne tocată, spre deosebire de carnea tocată cumpărată gata preparată de la magazin.
Am adunat pentru tine o serie de feluri de mâncare pe care le poți găti și ușurință folosindu-te de mașina de tocat carne pe care o ai acasă. Iar dacă nu ai deja o mașină de tocat carne acasă, ce motiv mai bun să cumperi una decât felurile gustoase de mâncare pe care ți le vom prezenta mai jos.

Sarmale


Nelipsitele sarmale de la masa de Crăciun nu se pot face fără o mașină de tocat carne. Pentru ca amestecul din sarmale să îți iasă perfect, iar sarmelele tale să rămână întregi în oală și în farfurie, ai nevoie prima și prima dată să toci perfect carnea. Unele mașini de tocat carne vin cu accesorii care să te ajute să înfășori perfect sarmalele

Cârnați


Un alt fel de mâncare ce nu trebuie să lipsească de pe masa oricărui român de sărbători sunt bucatele tradiționale de tipul cârnații de casă, tobă, lebăr, caltaboș.

Chiftele


Simple sau cu sos, de carne sau de dovlecei, chiftelele sunt un fel de mâncare perfect de făcut, simplu și ușor, cu o mașină de tocat carne. 

Ciorbă de perișoare


Perișoarele perfecte, care nu se vor sfărma în ciorbă, trebuie întâi și întâi alcătuite dintr-un amestec de carne pe care îl poți prepara ușor la o mașină de tocat carne.

Lasagna


Un fel clasic de mâncare și foarte ușor de făcut, lasagna este un preparat pentru care o mașină de tocat carne se va potrivi perfect. 

Spaghete bolognese


Pastele te salvează întotdeauna atunci când nu ai prea mare chef să gătești, iar spaghetele bolognese sunt de asemenea un preparat relativ rapid de făcut. Ghici de ce aparat vei avea nevoie pentru a le realiza? Desigur că de o mașină de tocat carne. 

Burgeri


Burgerii au devenit un fel de mâncare foarte apreciat în ultima vreme și nu trebuie să mergi la restaurant pentru a mânca unii buni. Este de ajuns să realizezi un amestec perfect de carne în mașina de tocat carne, să îi sfârâi pe grătar, iar alături de o chiflă, o felie de roșie, un castravete acru și câteva picături de sos ai făcut burgerul perfect la tine acasă.

Altceva în afară de carne


Poate nu știai, însă o mașină de tocat carne poate fi folosită și la altceva în afară de tocat carne. De exemplu, dacă ești vegetarian sau a venit perioada verii, când mâncărurile grele nu mai sunt necesare, poți folosi mașina de tocat carne pentru a toca anumite legume.
Vorbesc aici despre roșii sau vinete, pentru a face fie suc de roșii, bulion sau zacuscă. De asemenea, poți folosi mașina de tocat carne pentru mărunțirea mai multor tipuri de zarzavat.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod