Aspectele de care trebuie să ținem cont când dorim o mașină de spălat rufe nouă

Aspectele de care trebuie să ținem cont când dorim o mașină de spălat rufe nouă

Când vine vorba de electrocasnice, lumea se împarte în două categorii.
Mai întâi sunt cei care le sunt fideli unor anumite branduri, fie pentru că au avut în trecut și au fost mulțumiți de rezultate, fie pentru că vor să aibă în toată casa electrocasnice fabricate de același brand, fie din alte motive, personale. Apoi există o a doua categorie de persoane, cărora nu le pasă neapărat de brand, ci vor să găsească cel mai bun raport calitate/preț, indiferent de marcă. Așa stau lucrurile și când vorbim de mașini de spălat. 

Există foarte mari diferențe între mașini de spălat rufe, la fel cum există diferențe între autoturisme. Când ne cumpărăm o mașină avem preferințe, avem anumite așteptări și ne dorim anumite funcții și dotări la acest automobil. De ce ar fi diferit când e vorba de mașini de spălat? Cu atât mai mult cu cât, dacă ținem cont că durata medie de viață a unei mașini de spălat e de opt ani, e posibil să folosim acest electrocasnic mai des decât mașina personală.

Așadar, la ce criterii trebuie să fim atenți atunci când ne cumpărăm o nouă mașină de spălat, indiferent din ce categorie dintre cele două amintite mai sus facem parte? Sunt câteva lucruri foarte importante: capacitatea cuvei mașinii de spălat, numărul de rotații pe minut, eficiența energetică, dacă are sau nu uscător, fiabilitatea acesteia și multe, multe altele. Aspecte de luat în seamă când cumpărăm mașini de spălat:


1. Tipul mașinii de spălat 


Așa cum spuneam, există două tipuri principale de mașini de spălat, în funcție de felul încărcării: cu încărcare frontală (sau orizontală) și cu încărcare verticală. Cele din urmă sunt mai ieftine, dar primele au avantajul unei capacități mai mari de încărcare. 

2. Capacitatea de încărcare 


Bineînțeles, acesta este un alt aspect foarte important la cumpărarea unei mașini de spălat. Ține cont de câți membri numără familia ta și de cât de des plănuiești să folosești mașina de spălat. Astfel, pentru un cuplu, o mașină de spălat cu o capacitate de încărcare de 6 kilograme este de ajuns, dar pentru o familie mai numeroasă, îți trebuie una de cel puțin 8 kilograme. 

 3. Eficiența energetică 


Ține cont că o mașină de spălat poate consuma destul de mult curent electric, în funcție de cât de des o soliciți. De aceea, încearcă, pe cât posibil, să cumperi o mașină de spălat din clasa A de eficiență energetică: A, A+, A++ sau A+++. Cu cât mai mulți de + după A, cu atât mai ieftin o să ieși atunci când vine factura electrică.

 

4. Viteza de centrifugare 


Pentru a scoate rufe impecabile din cuva mașinii de spălat, trebuie să acorzi atenție și acestui criteriu. Ca cerință minimă, cele mai elementare mașini de spălat ar trebui să aibă cel puțin 600 RPM, dar indicat ar fi să te orientezi spre cele peste 1000 RPM. De viteza de centrifugare depinde și cât de uscate sau de îmbibate cu apă ies rufele din cuvă. Vara, acest lucru poate nu e o problemă, dar în anotimpul rece vei dori să ți se usuce rufele cât mai repede. 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod