Italienii au inventat casa care se construiește în 6 ore și costă 28.000 de euro

Ne aflăm într-o perioadă marcată de apariția inovațiilor spectaculoase în domenii precum arhitectură, design sau materiale de construcții.
Cererea tot mai mare de locuințe ieftine, sigure și care se construiesc rapid a dus la nașterea unor soluții cât se poate de ingenioase.

Una dintre acestea este o casă creată de o echipă de arhitecți și constructori italieni. Poartă numele de casa MADI, un acronim pentru "modulo abitativo dispiegabile", ceea ce s-ar putea traduce din italiană drept "modul detașabil de locuire". Această locuință poate fi construită în numai șase ore.

Dar cum este posibil? Potrivit housebeautiful.com, casa ajunge la locul de construcție sub formă de panouri preasamblate.
Este o construcție cu un aspect de tip A, formată prin ridicarea acoperișului cu o macara și fixarea pereților pe această structură de bază. După ridicarea structurii de bază, restul pereților se fixează foarte simplu de muncitori, astfel că întreaga construcție poate fi ridicată în numai șase ore.

Modul de aplicare a structurii de bază pe fundație este unul foarte interesant, casa părând să fie "pliabilă". Tocmai această caracteristică deosebită permite ca aceste construcții să fie modificate în funcție de nevoile fiecărui proprietar.
Mai mult decât atât, casa poate fi extinsă și chiar transportată. Casa MADI este disponibilă în cinci planuri diferite, cel mai mic fiind cel de tip studio, cu o suprafață de 27 de metri pătrați. Cea mai mare dintre ele, cu două dormitoare, are 70 de metri pătrați și costă 63.000 de euro.

Casele sunt rezistente la cutremure, ceea ce le transformă în soluții eficiente pentru spații de locuit, case de vacanță, sedii temporare pentru diverse evenimente sau centre medicale.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Comentarii (1)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • Marius pe 15 Mar 2020, 11:21
    Distribuitor in Romanai

    Exista distribuitor in România pentru aceste case modulare?

    0
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod