Ce să faci cu un pulover care a intrat la apă? 5 trucuri ca să fie ca nou

Puloverele groase sunt esențiale în sezonul de iarnă, sunt comode și versatile. Dar ce te faci când puloverul preferat a intrat la apă? Aplică aceste 5 trucuri utile ca să devină ca nou!
O temperatură prea ridicată sau folosirea uscătoarelor electrice pot să distrugă un pulover gros de iarnă. Poate că deja ți s-a întâmplat să intre la apă și să devină imposibil de purtat. Nu trebuie să arunci puloverul pentru că poți să-l aduci la dimensiunile lui cu ajutorul câtorva trucuri simple, scrie publicația PureWow.

Iată ce să faci cu un pulover care a intrat la apă:


1. Se umple chiuveta cu apă călduță și se adaugă 1 lingură cu balsam de păr sau șampon pentru bebeluși. 

2.
Se pune puloverul în apă și se lasă la înmuiat 30 de minute.

3. Se scurge chiuveta de apă și se stoarce delicat puloverul, fără să-l strângi sau să-l răsucești! O modalitate delicată de a-l stoarce este să-l apeși în chiuvetă ca să se scurgă cât mai bine.

4. Se pune un prosop gros din bumbac pe covor și se așază puloverul peste el. Se rulează prosopul cu tot cu pulover pentru a absorbi cât mai multă apă.

5. După ce puloverul este scurs bine se trage delicat de el până se întinde la dimensiunile originale.
Se lasă la aer până se usucă. Dacă puloverul a intrat foarte tare la apă este de preferat să-l lași la uscat pe o suprafață netedă și să tragi delicat de el din 30 în 30 de minute pentru a-l aduce la dimensiunile originale. 

Se pare că balsamul de păr înmoaie materialul și relaxează țesătura, astfel că puloverul devine mai flexibil și poate să fie redimensionat. Iar data viitoare dacă vrei să eviți acest episod este de preferat să speli de mână puloverele din lână. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod