Dr. Oz: 6 soluţii practice ca să nu te prindă răceala iarna asta

Spălatul mâinilor este regula de bază care te fereşte de probleme. Însă statisticile arată că foarte multă lume nu o respectă întocmai, în special după folosirea toaletei.
Chiar dacă temperaturile sunt în continuă scădere poţi să te fereşti de o răceală cruntă dacă urmezi câteva sfaturi simple, susţine celebrul Dr. Oz. Într-o ediţie a emisiunii The Dr. Oz Show el enumeră cele mai importante reguli care trebuie respectate pentru a nu te îmbolnăvi în această iarnă. Iată cât de simplu poţi să previi:


1. Spală-te des pe mâini!


Chiar dacă este o regulă de bază, se pare că statisticile arată că doar 50% dintre femei o aplică atunci când ies de la toaletă, iar numărul bărbaţilor care urmează această regulă este şi mai mic. Este un avertisment important pe care-l trimite Dr.
Oz, deoarece aceasta este una dintre cele mai eficiente metode pentru a te feri de infecţii. Spală-te pe mâini de mai multe ori pe zi şi în special după ce ai fost la toaletă!


2. Sport în aer liber chiar dacă e frig


Potrivit specialistului, exerciţiile fizice efectuate în aer liber chiar şi atunci când temperaturile sunt scăzute sunt esenţiale pentru întărirea organismului. Fie că faci o plimbare, jogging sau mergi cu bicicleta, aceste activităţi efectuate afară te vor proteja de infecţii şi răceli.
Studiile arată că persoanele care au o viaţă activă sunt mai puţin predispuse răcelilor, susţine Dr. Oz.


3. Alimentaţia sănătoasă chiar te ajută


Nu există nicio reţetă mai eficientă pentru întărirea sistemului imunitar în afară de consumul ridicat de legume şi fructe proaspete. Este important să ai o alimentaţie variaţă, să optezi pentru alimente proaspete în culori diferite pentru a-i asigura corpului nutrienţii esenţiali de care are nevoie în fiecare zi. Astfel că nu trebuie să excluzi din dietă legumele proaspete pe perioada iernii şi să consumi fructe bogate în vitamina C.
Pe lângă acestea, specialistul recomandă şi consumul nucilor şi a seminţelor crude.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod