De ce este cel mai avantajos să plătești online facturile la utilități?

În urmă cu mai mulți ani, cei mai mulți români obișnuiau să plătească facturile de utilități la sediile furnizorilor sau la agenții bancare.
Între timp, lucrurile s-au schimbat puternic, în favoarea mijloacelor electronice. Acum, cele mai multe bănci comerciale nici măcar nu mai acceptă încasări de plăți ale facturilor de utilități în numerar la ghișeu, ci recomandă tot soluții digitale. Tot mai puține persoane aleg să plătească facturile de utilități direct la sediile fizice ale furnizorilor și se reorientează spre soluții moderne.

Cum poți plăti azi facturile de utilități?


Fie că este vorba despre facturi la energie electrică sau la gaze naturale ori pentru telefonie mobilă, internet, cablu TV ori alte servicii de tip utilități pentru locuință, acestea se pot plăti cel mai simplu online, pe website-urile furnizorilor, ori prin aplicații mobile ale acestora.

Energie electrica plati online, gaze naturale plăți online, telefonie mobilă plăți online și așa mai departe - totul este la îndemână, extrem de simplu și fără riscuri.

În paralel, există varianta plăților prin sisteme electronice în mediul offline - în magazine, centre comerciale și alte locuri publice unde sunt instalate automate de plăți multi-brand. Aceste variante au avantajul proximității, însă există și dezavantaje - procesul poate fi complicat și consumator de timp, cele mai multe sisteme presupun plata în numerar, este nevoie de datele facturilor, uneori nu se acodă rest cash etc.

O altă variantă de plată a facturilor de utilități este prin ordin de plată - transfer bancar ce poate fi realizat cel mai simplu prin internet banking sau mobile banking.
Totuși, dintr-un cumul de motive, cea mai avantajoasă metodă de plată rămâne cea cu cardul de debit sau credit, online, prin sistemele puse la dispoziție de furnizori.

 

Iată o serie de avantaje:


- eviți 100% folosirea de bani cash

- poți face plata oricând dorești, la orice oră din zi sau din noapte

- nu trebuie să te deplasezi, faci plata de acasă sau de la birou, de pe orice dispozitiv conectat la internet

- ai acces rapid la datele de plată pe platforma furnizorului, nu trebuie decât să completezi datele de pe card, într-un sistem securizat deplin

- este un proces extrem de comod și de rapid

- plata se operează instant în evidența furnizorului

- ai acces oricând la datele plăților anterioare, le poți consulta și în viitor, online, simplu, pe aceeași platformă web pusă la dispoziție de furnizor

- indiferent de vremea de afară, eviți drumurile în traficul aglomerat până la un punct fizic unde să faci plata

- nu există comisioane pentru astfel de plăți, ai comision 0% la plata cu orice card bancar sau de la IFN

- dacă folosești un card de credit, poți folosi bani împrumutați de la creditorul tău, poți plăti în rate fără dobândă sau poți primi alte beneficii, în funcție de condițiile comerciale din contractul cardului de credit

- eviți retragerea de bani cash de la ATM, proces care poate presupune costuri, comisioane percepute de bănci și IFN-uri

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod