Cum să-ți faci măști de față. Cea mai simplă metodă, fără mașină de cusut

Cum să-ți faci măști de față. Cea mai simplă metodă, fără mașină de cusut (VIDEO)

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
6 Mai 2020
Purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie după data de 15 mai. Și cum măștile de unică folosință devin tot mai scumpe pe zi ce trece, o soluție la care poți apela sunt măștile textile reutilizabile. Află cum să-ți faci măști de față acasă, din material textil.
Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că din 15 mai purtarea măştilor devine obligatorie în spaţiile publice închise şi în mijloacele de transport în comun. La rândul său, prim-ministrul Ludovic Orban a confirmat săptămâna trecută că purtarea măştilor în spaţiile publice închise, inclusiv în magazine, mijloacele de transport în comun sau chiar la serviciu, va fi obligatorie și că măsura va fi valabilă atât timp cât va fi necesar, în funcţie de evoluţia răspândirii noului coronavirus în România.
 

În loc să cumperi, învață cum să-ți faci măști de față singură 


În loc să dai mulți bani pe măștile de unică folosință, o soluție mai puțin costisitoare este să faci singură măști de față pentru tine și familia ta.
 
Pe Internet există deja o mulțime de tutoriale și recomandari, însă cele mai multe includ folosirea mașinii de cusut, tipare și multă îndemânare.
Pentru cineva care nu a cusut niciodată la mașina de cusut este o adevărată provocare. Să nu mai vorbim de faptul că nu sunt mulți cei care au una acasă.

Citește și: Cum să faci acasă soluție dezinfectantă pe bază de clor


Un tutorial simplu și ușor de pus în practică a strâns nu mai puțin de 34 de milioane de vizualizări pe YouTube în câteva zile de la publicare.
Motivul? Prezintă pas cu pas modul în care se poate face o mască de față textilă fără să ai nevoie de un tipar elaborat sau mașină de cusut.

Iată de ce ai nevoie pentru o mască de față:


- material textil realizat din bumbac 100% cu densitate ridicată
- bandă elastică cu lungimea de 20cm pentru o mască de adulți, 18cm pentru adolescenți și 15cm pentru copii
- o farfurie cu diametrul de: 25-28cm pentru o mască de adulți, 23cm pentru o mască de adolescenți și 20cm pentru o mască pentru copii.
- foarfecă pentru materiale textile
- ață de cusut și ac

Cum să-ți faci măști de față:

Urmează pas cu pas acest tutorial pentru a-ți face singură mască de față din material textil.


Ce trebuie să știi despre masca de față reutilizabilă


O mască de față reutilizabilă este eficientă și te protejează de COVID-19 dacă este realizată dintr-un material adecvat.
Specialiștii recomandă bumbacul 100%, cu o densitate ridicată.
Densitatea reprezintă numărul de fibre pe centimetrul pătrat. Cu cât numărul este mai mare, cu atât materialul este mai dens și te va proteja mai bine. 

Masca de fața textilă trebuie spălată și dezinfectată cu regularitate. Este de preferat să o speli în fiecare zi cu apă caldă și detergent. După ce s-a uscat, calc-o cu fierul de călcat la temperatură ridicată. Ai grijă ca talpa fierului de călcat să nu intre în contact cu elasticul măștii. Prin călcare dezinfectezi materialul textil în profunzime.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod