Cum să te pregătești din timp pentru Sărbători. 8 sfaturi

Cum să te pregătești din timp pentru Sărbători. 8 sfaturi

Există un motiv pentru care unele persoane fac pregătiri din timp pentru Sărbători: este mult mai puțin stresant.
Fie că economisești, fie că vrei să cumperi cadouri mai devreme sau vrei să vânezi reducerile, ai o mulțime de beneficii dacă te pregătești din timp pentru Sărbători. Iată ce poți face:

Economisește

Pentru ca Sărbătorile să nu devină o povară pentru tine din punct de vedere financiar, este o idee bună să începi cu câteva luni înainte să pui deoparte ceva bani, în fiecare săptămână. 
Cu cât începi să faci asta mai devreme, cu atât mai bine. Vei vedea apoi că ești mult mai relaxată și pregătită să te  bucuri cu adevărat de Sărbători. Poți să te organizezi astfel încât să strângi pentru un anumit scop precum cadouri, mâncare, călătorii etc. și să stabilești suma de care ai nevoie. Împarte apoi suma la numărul de săptămâni rămse până la sărbători și vei știi exact cât să pui deoparte săptămânal ca să strângi banii necesari. 

Urmărește reducerile

Dacă urmărești cu atenție reducerile, campaniile și promoțiile în lunile de dinaintea Crăciunului, luna decembrie nu va mai fi atât de stresantă din punct de vedere financiar. De exemplu, poți cumpăra cadouri de Black Friday sau Cyber Monday, care sunt la finalul lunii noiembrie.
Bineînțeles, poți cumpăra cadouri chiar și mai devreme, dacă te organizezi suficient de bine.

Cumpără online

În perioada sărbătorilor, este un coșmar să mergi la cumpărături în magazine, mai ales în căutare de cadouri. Dar cum în prezent totul poate fi simplificat cu ajutorul tehnologiei, este mult mai simplu că cumperi cadouri din magazine online. Poți urmări cu ușurință evoluția prețului unui produs și chiar să primești alerte când este la reducere. Astfel vei cumpăra cele mai frumoase cadouri la prețuri acceptabile și fără stresul de a te lupta cu aglomerația din magazine. Dar nu uita că acest truc este valabil numai dacă te organizezi din timp. Dacă vrei să comanzi cu câteva zile înaintea sărbătorilor, riști să primești produsele cu mult după ce au trecut sărbătorile.

Economisește cu produse handmade

Nu este necesar să cumperi absolut totul pentru Sărbători. Dacă ești o persoană creativă și îți place să faci singură obiecte interesante, atunci poți folosi acest talent pentru a economisi bani.
De exemplu, ai putea să faci decorațiuni pentru Crăciun, felicitări, cadouri sau ai putea să împachetezi singură cadourile.

Trimite felicitări din timp

Nu este nicio problemă dacă o persoană dragă primește o felicitare de Crăciun mai devreme. Dar este oarecum dezamăgitor să o primească după. De aceea, ai putea să trimiți din timp felicitări de Sărbători, astfel încât să ajungă în preajma Crăciunului, nu după. Ca să-ți fie mai ușor, cumpără aceleași felicitări pentru toată lumea, decât să iei câte o felicitare diferită pentru fiecare persoană.

Împachetează cadourile imediat ce le cumperi

Nu amâna împachetarea cadourilor pentru zilele de dinaintea Crăciunului. Vei fi atât de ocupată atunci încât va deveni o adevărată povară. Este mult mai simplu să le împachetezi imediat ce le cumperi. Nu uita să atașezi bilețele pe ele, mai ales dacă le împachetezi pe toate folosind același tip de hârtie.
De asemenea, nu este nevoie să alegi hârtie tematică, ci poți opta pentru hârtie pentru cadouri simplă, care este mai elegantă. Adaugă funde în nuanțe metalice pentru un aspect festiv.

Cumpără sau rezervă din timp bilete

Fie că vrei să vezi un spectacol de Crăciun, să pleci într-o călătorie sau să-ți vizitezi părinții, cumpără întotdeauna biletele din timp. În perioada Sărbătorilor este o forfotă permanentă, astfel că riști să rămâi fără bilete dacă amâni până în ultima clipa.

Stabilește meniul și cumpără băutura

Este bine să-ți stabilești din timp meniul pentru sărbători, ca să-ți fie mult mai ușor în zilele de dinaintea lor. Dacă știi exact ce vei prepara, poți să comanzi online unele ingrediente neperisabile, poți să cumperi alimentele congelate de care ai nevoie sau poți să împarți sarcinile cu cei alături de care vei petrece sărbătorile, astfel încât fiecare să fie responsabil pentru un anumit preparat. 
De asemenea, cumpără băutura la baxuri pentru că este mai ieftin decât să iei la bucată.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod