Cum să gătești broccoli ca să fie gustos? Cea mai simplă metodă

Broccoli fiert nu este apetisant pentru toată lumea. Dacă nu te numeri printre fanii acestei legume, trebuie să gătești broccoli într-un alt mod ca să fie pe gustul tău.

Broccoli este sănătos, conține substanțe anticancerigene și foarte mult calciu, însă este adesea omis din dietă. Dacă ai mâncat broccoli și nu ți-a plăcut, trebuie să-i mai dai o șansă și să-l gătești folosind această metodă simplă. 

Cel mai adesea broccoli se consumă fiert, însă atunci când se depășește timpul de gătire el își schimbă textura și gustul.
Este foarte important să nu îl gătești prea mult. 
 

Dacă nu ai încercat să faci broccoli la cuptor și l-ai consumat doar fiert în apă sau aburi, atunci trebuie să încerci această rețetă. S-ar putea chiar să poftești apoi la broccoli și să-l incluzi mult mai des în meniul tău!


Cea mai simplă metodă ca să gătești broccoli și să fie gustos


Cumpără broccoli proaspăt pentru că va fi mult mai bun decât cel congelat. Broccoli congelat merge preparat înăbușit sau la aburi, însă atunci cân vrei să-l preprari la cuptor este de preferat să-l alegi pe cel proaspăt. 

Ca să gătești broccoli și să obții un preparat gustos ai nevoie de: o căpățână de broccoli.
1 lingură cu ulei de măsline, 1/4 linguriță cu sare de mare, 1/4 linguriță cu piper proaspăt măcinat, 1/4 linguriță cu fulgi de ardei iute, parmezan răzuit.

 Ca să gătești broccoli la cuptor urmează pașii de mai jos:

MAI MULT DESPRE: bucatarie, broccoli, retete broccoli
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod