vopsea ouă

Cum să faci vopsea de ouă naturală din foi de ceapă sau cafea

În apropierea Paștelui, începi să faci pregătirile. Iar una dintre cele mai importante pregătiri este reprezentată de vopsirea ouălor.
Dacă te-ai săturat de substanțele chimice pe care le regăsești de obicei în pachetele prezente la orice magazin, există câteva modalități prin care poți să faci vopsea de ouă naturală.

Iată cum poți să faci vopsea de ouă naturală!


În primul rând, ar trebui să știi că ouăle nu vor fi la fel de strălucitoare precum ouăle vopsite în mod convențional. Iată câteva ingrediente simple care te pot ajuta să obții vopsea de ouă naturală:

Galben - turmeric sau foi de ceapă
Portocaliu - pulbere de chili
Roșu - sfeclă roșie, foi de ceapă roșie, zmeură sau mure
Albastru - varză roșie sau afine congelate
Verde - spanac
Mov - suc de struguri
Maro - cafea

Cum obții vopsea de ouă naturală


Ingrediente


3 căni cu legume / fructe / condimente la alegere
3-4 linguri de condimente
3 căni cu apă
2 căni cu oțet alb

Mod de preparare


Se iau 3 căni cu legume și / sau fructe tăiate, piure sau feliate și se fierb în 3 căni cu apă și 2 linguri de oțet alb. Dacă se utilizează condimente, vei avea nevoie de 3-4 linguri în 3 căni cu apă.
Se lasă să fiarbă timp de cel puțin 30 de minute sau mai mult dacă dorești o culoare mai intensă. După fierbere, se strecoară fructele sau legumele, iar lichidul reprezintă vopseaua de ouă.

Se înmoaie ouăle fierte în vopsea peste noapte. Cu cât e apa mai caldă, cu atât e mai bine. Dacă nu este suficient de intensă culoarea vopselei, a doua zi se încălzește colorantul și se înmoaie ouăle pentru încă 30 de minute. Rezultatele vor varia în funcție de puterea vopselei și de cât timp vei lăsa ouăle să se înmoaie în vopsea.
În plus, rezultatul final va fi o finisare mată, dar dacă dorești ceva mai lucios, poți pune puțin ulei de măsline pe coaja de ou, după care poți lustrui ouăle cu o cârpă moale pentru un finisaj lucios.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod