rugăciune

Dumnezeu știe ce e cel mai bine pentru tine

Multe lucruri pe care le face Dumnezeu sunt nevăzute de ochii oamenilor. Dumnezeu nu este limitat de timp și de spațiu precum oamenii. De aceea, Dumnezeu știe ce e cel mai bine pentru tine. Iată câteva motive care să îți întărească credința!

Cum își dă seama Dumnezeu ce e cel mai bine pentru tine


1. Vede nevăzutul


Dumnezeu este omniscient. Acesta vede ce te așteaptă înainte în timp și spațiu. Imaginează-ți că mergi pe un drum de munte și că are loc o alunecare de teren, care dărâmă un pod pe care ar fi trebuit să treci. Însă înainte de a ajunge la acel pod, faci pană. Te superi și te enervezi, dar acea pană ți-a salvat viața. Acela a fost un semnal de avertizare că podul nu este accesibil pentru tine, iar Dumnezeu ți-a direcționat calea.

2. Cunoaște viitorul


Dumnezeu cunoaște viitorul atât de bine pentru că El a fost deja acolo. Te-a cunoscut înainte să exiști și știe ce e cel mai bine pentru tine.
Chiar și atunci când simți că nu te afli pe calea cea bună, probabil că ai de trecut anumite obstacole, care te vor ajuta să devii o persoană mai bună și să obții ceea ce ți-ai propus în final. Nu îți face griji. Prin muncă, dedicare și pasiune, vei reuși să ajungi la finalul destinației alese de tine.

3. Cunoaște beneficiile suferinței


Știm că orice ni s-ar întâmpla este spre binele nostru, deoarece avem încredere în Dumnezeu, însă nu ni s-a promis niciodată că toate lucrurile din viața noastră vor fi bune. Promisiunea este că viața va merge în favoarea noastră, atât în clipele rele, cât și în cele bune.
Probabil că ai trecut prin momente dificile și prin momente fericite ale vieții. Adevărul este că, atunci când suferim, împărtășim suferințele lui Hrisos. Iar prin aceste suferințe ajungem și la acel confort pe care ni-l dorim, precum și la mângâiere.

4. Te îndrumă


Dumnezeu nu își dorește ca vreunul dintre copiii săi să se piardă, ci să se pocăiască. Poți încerca să fugi, dar nu ai unde să te ascunzi de Dumnezeu. Poate că nu ți se pare că acea cale departe de calea lui Dumnezeu este greșită, însă El va încerca să te urmărească și să te ghideze către ușile deschise care te pot duce către oportunitățile dorite.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod