Oua umplute in mai multe variante

Cum să faci ouă umplute în mai multe variante? 4 rețete noi pentru Paște

Ouăle umplute se regăsesc în meniul tradițional de Paște, însă știai că poți să faci foarte multe combinații ca să obții
Ne-am obișnuit ca în fiecare an cu ocazia sărbătorilor pascale să facem ouă umplute, însă rețeta originală conține o cantitate exagerată de maioneză și acest preparat devine unul hipercaloric și foarte greu digerabil. 

În cazul în care îți plac ouăle umplute și vrei să încerci o altă combinație, îți recomandăm aceaste rețete de ouă umplute din care poți să alegi în funcție de gusturile tale. Atât aspectul, cât și gustul lor se transformă și vei obține preparate inedite, perfecte pentru sărbători. 


Cum să faci ouă umplute în mai multe variante?


1. Ouă umplute și macerate în suc de sfeclă roșie

Oua umplute si macerate in suc de sfecla 
O rețetă nouă de ouă umplute și macerate în suc de sfeclă roșie poate să revigoreze complet meniul de Paște. În plus, această combinație nu va fi la fel de grea pentru digestie, deoarece vom renunța la maioneză. 

Pentru sucul de sfeclă ai nevoie de: 1 ceașcă de apă, 1/2 ceașcă oțet, 2 sfecle roșii curățate și tăiate, 1 linguriță de zahăr, boabe de piper negru, semințe de fenicul, semințe de muștar și sare de mare.
Toate ingredientele se pun într-o cratiță mică și se lasă la fiert timp de 10 minute. Apoi se lasă la răcit.

Între timp se fierb ouăle, se decojesc, se taie în jumătăți și se scot gălbenușurile. 

După ce s-a răcit sucul de sfeclă roșie se pun la macerat albușurile și se lasă aproximativ 20 de minute ca să se coloreze frumos. Gălbenușurile se pisează cu furculița și se amestecă cu puțin iaurt grecesc, pudră de curry, puțin usturoi răzuit, muștar, sare și piper. Se folosește umplutura pentru ouă și se ornează cu mărar proaspăt. 


2. Ouă umplute cu avocado și bacon crocant

Oua umplute cu avocado si bacon
Ouăle fierte tari se decojesc și se taie în jumătăți. Se scoate gălbenușul care se mixează cu avocado bine copt, zeamă de lime, ceapă roșie tocată mărunt, sare și piper negru.
Se umple fiecare jumătate de ou cu acest amestec și se ornează cu bacon crocant prăjit și ceapă verde. 


Ouă umplute cu pastă de sfeclă roșie și avocado

Oua umplute cu pasta de sfecla si avocado
Ouăle fierte tari se decojesc, se taie în jumătăți și se scot gălbenușurile. Se fierbe o sfeclă roșie întreagă în apă, iar după ce s-a răcit se curăță de coajă și se taie felii. Pentru a face umplutura de sfeclă roșie trebuie să mixezi în robot sfecla fiartă cu gălbenușurile, sare și puțin ulei de măsline. Se umple fiecare jumătate de ouă cu acest amestec.

Pentru a prepara umplutura verde trebuie să mixezi în robot avocado copt cu puțin usturoi, sare și zeamă de lime.
Se ornează ouăle cu această cremă verde delicioasă. 


Ouă umplute cu cremă de sfeclă roșie și somon afumat

Oua umplute cu somon afumat
Ouăle fierte tari se decojesc, se taie în jumătăți și se scot gălbenușurile. Sfecla roșie se curăță de coajă, se taie felii, se stropește cu ulei de măsline și se lasă la cuptor o oră ca să se rumenească. După ce s-a răcit se mixează în robot împreună cu gălbenușurile, puțină ceapă roșie, ulei de măsline, mărar, zeamă de lămâie, sare și piper negru. Se umple fiecare jumătate de ou cu acest amestec și se ornează cu rondele de castraveți, mărar proaspăt și bucăți de somon afumat. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod