5 motive pentru care este bine să mănânci ouă

Ouăle sunt adesea preferate la micul dejun, deoarece se fac rapid, sunt sățioase și sănătoase. Descoperă de ce este bine să mănânci ouă!
Un ou conţine peste 13 nutrienţi esenţiali care se regăsesc preponderent în gălbenuş. Ouăle sunt o sursă excelentă de:
vitamine din complexul B care sunt esenţiale pentru buna funcţionare a corpului;
vitamina A importantă pentru creştere şi dezvoltarea corpului;
vitamina E cu rol protector împotriva cancerului şi a bolilor de inimă;
vitamina D care favorizează o absorbţie mai bună a mineralelor şi are grijă de sănătatea sistemului osos;
iod care este important pentru sănătatea tiroidei;
fosfor care aduce o mulţime de beneficii pentru oasele şi dinţii tăi;
luteină şi zeaxantină, doi antioxidanţi care protejează ochii de cataractă şi degenerescenţă maculară.
 

Ouăle se pot prepara în foarte multe feluri, asigură sațietate până la masa de prânz și furnizează corpului o mulțime de nutrienți importanți. 

Poate că știai deja aceste lucruri, însă mai ai și alte motive pentru care este bine să mănânci ouă:


Ouăle te ajută să slăbeşti

Consumul de ouă în cadrul unei diete echilibrate ajută la slăbit. Cercetătorii au descoperit că persoanele care consumă ouă la micul dejun şi au grijă la alimentaţia lor slăbesc mult mai uşor şi mai repede, arată un studiu apărut în International Journal of Obesity.
Ouăle conferă saţietate de lungă durată şi te împiedică să faci alegeri nesănătoase pe parcursul zilei, deoarece nu vei resimţi o senzaţie intensă de foame. 


Ouăle sunt o sursă excelentă de proteine

Nu degeaba, mulți nutriționiști și antrenori celebri recomandă consumul de ouă după un antrenament intens. Ouăle furnizează proteine care sunt esențiale pentru dezvoltarea musculaturii, reglează nivelul zahărului în sânge și ajută la slăbit. Gălbenușul este cel mai bogat în proteine, de aceea este bine să consumi oul întreg. 


Ouăle sunt o sursă excelentă de antioxidanți

Zeaxantina și luteina sunt doi antioxidanți care se regăsesc din abundență în ouă și care protejează ochii de afecțiuni grave care apar odată cu înaintarea în vârstă. 


Ouăle scad riscul de a suferi de boli cardiovasculare

Potrivit unui studiu apărut în American Journal of Clinical Nutrition, consumul zilnic de ouă nu este asociat cu creşterea riscului de boli de inimă. Ouăle conţin acizi graşi omega-3 care scad nivelul trigliceridelor, reducând astfel riscul de a suferi de boli de inimă. 


Ouăle ajută calciul să se absoarbă mai bine

Datorită conţinului ridicat de vitamina D, ouăle favorizează o mai bună absorbţie a calciului. Astfel că se întăreşte sistemul osos, iar dantura ta are numai de beneficiat de pe urma consumului zilnic de ouă. 
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod