Cum să cureți corect plita pe inducție, plita vitroceramică și plita electrică

O plită curată poate schimba aspectul întregii bucătării. O plită curată poate face bucătăria să pară mai curată, mai puțin aglomerată și mai puțin plictisitoare. Din păcate, plitele se murdăresc foarte ușor, indiferent dacă este vorba despre apa clocotită care dă pe dinafară din oala cu cartofi sau de sosul de roșii care devine puțin neliniștit în tigaie.
Cei mai mulți oameni nu au timp să curețe plita după fiecare utilizare. De aceea, alimentele se pot întări și lipi. Curățarea devine un coșmar, așa că este mai bine să ștergi cât mai repede petele de pe plită dacă nu vrei să îți petreci o zi întreagă curățând mâncarea veche. Iată câteva metode care te ajută să cureți plita pe inducție, plita vitroceramică și plita electrică!

Cum să cureți plita de sticlă sau de ceramică


Plitele ceramice sunt frumoase și reprezintă o adiție frumoasă în bucătărie. Cu toate acestea, dacă nu știi cum să cureți o plită de ceramică, s-ar putea să ajungi să ai o bucătărie care pare a fi ieșit dintr-o luptă. Același lucru este valabil și pentru plitele de sticlă.
Problema cu aceste plite este că se zgârie foarte ușor. Cu toate acestea, pentru a îndepărta alimentele uscate de pe plită, răzuirea acestora este cea mai bună metodă. Iată ce este recomandat!

Îndepărtează mai întâi toate resturile alimentare, astfel încât să mai rămână doar petele încăpățânate. Aplică o cantitate mică de lichid de curățare special conceput pentru plite ceramice sau plite de sticlă. Acesta nu va avea nicio textură care să poată zgâria materialul plitei. Citește întotdeauna indicațiile de pe etichetă înainte de a utiliza orice produs de curățare. Lasă lichidul de curățare să acționeze, dar nu să se usuce complet. Vrei să înmoaie mâncarea uscată și întărită.
Folosește o cârpă din microfibră pentru a curăța plitele. Dacă există zone care necesită o curățare mai puternică, folosește niște ziare mototolite. Acestea au o textură mai dură, dar tot sunt suficient de moi pentru a nu provoca daune. 

Testează întotdeauna pe o zonă mai mică și oprește-te dacă observi zgârieturi.

Cum să cureți plita pe inducție


Curățarea plitelor pe inducție este simplă. Designul lor inovator scade șansele ca alimentele să se ardă pe partea superioară a aragazului, deci s-ar putea să nu ai nevoie de materiale de curățare deosebit de puternice. Un spray de curățare și apa ar trebui să facă treaba perfect. Asigură-te că plita este lăsată suficient să se răcească înainte de a o curăța.
Îndepărtează alimentele rămase și murdăria, pentru a vedea zonele care au nevoie de o atenție deosebită. Pune apă caldă cu săpun pe o cârpă moale. Un spray dedicat îndepărtării grăsimii poate fi bun, dar poți folosi și detergent de vase sau chiar și detergent lichid de rufe de bună calitate. Clătește și usucă plita pe inducție, apoi aplică oțet alb pe partea superioară, folosind o cârpă curată, pentru o strălucire suplimentară. În final, mai șterge încă o dată cu o cârpă curată.

Cum să cureți plita electrică


Dacă ai o plită electrică, este puțin mai dificilă curățarea. Ar trebui să o freci sau să o cureți delicat? Din fericire, plita electrică poate rezista de obicei la un tratament dur, ceea ce ar trebui să facă mult mai rapidă și mai simplă curățenia.
Dacă plita electrică este detașabilă, scoate-o de pe partea superioară a aragazului. Folosește un produs de curățare special conceput. Aplică-l conform instrucțiunilor și permite-i să înmoaie resturile alimentare înainte de a-l șterge. Închide întotdeauna plita înainte de a începe curățarea. Secretul menținerii curățeniei este să cureți scurgerile și murdăria cât mai curând posibil, înainte să se usuce. Dacă îți petreci doar 5 minute pe zi curățând plita, nu îți vei mai petrece câteva ore la sfârșitul lunii pentru a șterge plita electrică.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod