Cum poți scoate petele de cafea sau ceai de pe haine

Ai vărsat cafea sau ceai pe hainele tale? Mai jos poți regăsi câteva trucuri care te ajută să scoți petele de cafea sau ceai. Iată despre ce este vorba și de ce nu ar trebui să îți mai faci griji când pătezi hainele!

Moduri în care poți scoate petele de cafea sau ceai de pe haine


De la dimineți în care te grăbești la transportatul cafelei și pentru colegi, există nenumărate moduri în care petele de cafea sau ceai pot ajunge pe hainele tale. Din fericire, nu este greu să înveți cum să elimini aceste pete rapid și eficient și există mai multe metode pe care le poți încerca. Reține că trebuie să verifici etichetele hainelor înainte de a utiliza orice tehnică sau produs de curățare. Dacă este posibil, testează mai întâi metoda aleasă pe o mică parte a țesăturii pentru a preveni orice deteriorare neintenționată. Una dintre cele mai ușoare modalități de a elimina petele de cafea sau ceai de pe haine este prin turnarea apei calde direct pe țesătura pătată.

Cum să cureţi pete de cafea: Instrucțiuni


Se toarnă apă caldă direct pe îmbrăcăminte. Ai grijă ca apa să fie caldă, nu fierbinte.
Poți ține țesătura murdară peste chiuvetă sau o poți fixa într-o poziție care îți permite să îți folosești mâinile în totalitate. Apoi se aplică câteva picături de detergent pentru a te ajuta să îndepărtezi petele de cafea sau ceai și pe o parte și pe cealalta a țesăturii. Se îndepărtează ușor detergentul de pe pată și se clătește. Dacă ai nevoie de o soluție rapidă pentru a îndepărta o pată de cafea, ia puțin oțet și amestecă-l cu apă. După ce îndepărtezi o pată, spală întotdeauna la mașină articolul vestimentar cu un detergent de calitate.

Tehnica de înmuiere și spălare în 3 pași a petelor de cafea sau ceai


Dacă ai de-a face cu pete încăpățânate sau care acoperă o suprafață mai mare, poți încerca îmbibarea articolului vestimentar într-o soluție de îndepărtare a petelor înainte de a o băga în mașina de spălat. În timp ce ar trebui să citești întotdeauna instrucțiunile de pe produsele de curățare, cele mai multe produse de îndepărtare a petelor funcționează în moduri similare.
Se umple un lighean sau o găleată cu apă caldă cu detergent, urmărind instrucțiunile de pe etichetă pentru a determina dozajul. Se lasă articolul vestimentar să stea în soluție pentru câteva ore. Acest proces va elimina petele și va pregăti hainele pentru mașina de spălat. Odată ce au trecut câteva ore, poți spăla îmbrăcămintea de obicei în apă caldă.

Alte metode de a combate petele de cafea sau ceai


Din păcate, nu ai timp întotdeauna să lași hainele la înmuiat sau să le speli imediat ce observi apariția petelor de cafea sau ceai. Însă există câteva remedii rapide care pot fi utilizate imediat pentru a diminua pata. Adu-ți aminte că, dacă decizi să îți faci propria soluție de îndepărtat pete, este recomandat să o testezi pe o porțiune de material mică, ferită de vedere, pentru a evita deteriorarea hainelor. 

În cele mai multe bucătării și restaurante se găsește un recipient cu oțet.
Oțetul poate servi ca un excelent agent de îndepărtare a petelor. Se amestecă o linguriță de oțet în câteva căni cu apă și se toarnă lichidul peste pată. Apoi, se freacă ușor petele de pe haine și ar trebui ca acestea să înceapă ușor să fie eliminate. 

Poți apela și la bicarbonatul de sodiu pentru a elimina petele de cafea sau ceai. Poți face acest lucru prin umezirea țesăturii pătate cu apă caldă. Se toarnă o linguriță de bicarbonat de sodiu pe pată și se freacă țesătura. Se lasă bicarbonatul de sodiu să acționeze cât de mult este posibil înainte de a clăti. 
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod