Lecția de sustenabilitate: cum să consumi mai puțină apă

Poate părea greu, dar chiar este posibil să consumi mai puțină apă la domiciliu. Fie că ești în bucătărie, în baie sau în grădină, există trucuri de conservare a apei. Iată despre ce este vorba!

Moduri prin care poți să consumi mai puțină apă acasă


Cu toții încercăm să fim creativi atunci când vine vorba de consumul mai mic de apă fără a sacrifica și curățenia propriei case. Indiferent dacă folosești un ciclu mai scurt de spălare la mașină sau dacă renunți la spălatul de mână al vaselor, există câteva modalități care te ajută să consumi mai puțină apă acasă. Iată care sunt acestea!

Cum să consumi mai puțină apă în bucătărie


Când vine vorba de micșorarea consumului de apă în bucătărie, o soluție rapidă și ușoară este reprezentată de investiția într-o mașină de spălat vase. Această schimbare nu numai că încurajează utilizarea mai eficientă a apei, dar poate avea un impact imens și asupra facturii tale la apă.
Dă drumul mașinii de spălat vase doar atunci când este plină și alege opțiuni de spălare ecologică atunci când poți. Folosește un detergent de calitate, care funcționează bine și la o spălare rapidă.

Cum să folosești mai puțină apă atunci când speli rufe


Folosește produse eficiente sau detergenți bio pentru început atunci când vrei să consumi mai puțină apă la spălarea rufelor. Orice detergent care funcționează bine la temperaturi scăzute poate să funcționeze și pe setarea ecologică. 

Cum să economisești apa în baie


Conservarea apei din baie are un impact uriaș asupra utilizării reduse a apei în general, având în vedere faptul că cele mai multe băi au chiuvete, căzi și dușuri, asigurând un acces facil la apa de toate temperaturile. Ca atare, baia este și un loc favorit al germenilor, așa că este esențială curățenia din acest spațiu.
Vestea bună este că poți economisi cu ușurință apa din baie. Există soluții de curățare care nu necesită o găleată cu apă, deoarece le poți folosi direct din sticlă. De asemenea, poți închide apa de la robinet atunci când te speli pe dinți, poți face dușuri mai rapide.

Cum să folosești mai puțină apă când te speli pe mâini


Acest sfat este destul de simplu, dar ușor de uitat. Nu deschide robinetul în timp ce îți freci mâinile cu săpun. Când te speli pe mâini, aplică combinația perfectă de săpun și apă în mâini, apoi oprește apa. Asigură-te că îți cureți și spațiul dintre degete și sub unghii și deschide robinetul pentru a te clăti.
Iar atunci când te clătești pe mâini, pune puțină apă și peste robinetul pe care l-ai atins când aveai săpun pe mâini. 

Cum să economisești apa în grădină


Dacă ai o grădină, este recomandat să reutilizezi apa de la alte activități atunci când vrei să uzi plantele. Acest tip de apă, uneori denumită apă cenușie, poate proveni dintr-o serie de surse, cum ar fi apa rămasă după spălarea vaselor de mână, a vaselor sau a jucăriilor pentru bebeluși. Această apă nu este chiar curată, dar nu este nici atât de toxică încât să afecteze viața verde din grădina ta. În mod alternativ, economisirea apei în grădină este o altă modalitate rapidă de a reduce facturile la apă.
De asemenea, poți strânge apa de ploaie și o poți folosi pentru a uda plantele și gazonul. 

Acum că știi aceste trucuri de reducere a consumului de apă, bucură-te de avantaje! Vei avea o factură mai mică la apă și vei ajuta societatea să folosească mai puțină apă, să o reutilizeze și să o recicleze.
iulia-mirica
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod