Cum iti organizezi mancarea in frigider dupa regulile Feng Shui

Stiai ca felul in care iti aranjezi produsele alimentare si intreg continutul frigiderului poate spune foarte multe lucruri despre tine si despre stilul tau de viata? Acest aparat electrocasnic este un adevarat magnet pentru pastrarea si "ingramadirea" diferitelor produse, care de multe ori "stationeaza" in frigiderele noastre pana dupa termenul de valabilitate... Feng Shui se bazeaza pe fluxul de energie chi care circula prin casa si prin corpul uman. Este esential ca mancarea pe care o consumam sa fie "impachetata" cu energie vibranta chi care sa aduca echilibru si armonie corpurilor noastre.

Frigiderul trebuie sa fie organizat in mod sistematic si sa fie curat pentru ca fluxul de energie chi sa "curga" fara nici un efort prin toate cotloanele acestuia. Astfel, reducem foarte mult riscul ca energia chi sa fie blocata sau sa ramana intr-o faza de stagnare.


Sfaturi pentru organizarea obiectelor si a produselor alimentare din frigider

Scoate toate produsele si obiectele din frigider. Indeparteaza resturile din toate sertarele si asaza toate aceste obiecte pe blatul din bucatarie.

Indeparteaza sertarele in care este compartimentat aparatul tau electrocasnic si curata, curata si apoi curata din nou!... Murdaria lipicioasa poate fi indepartata cu ajutorul apei fierte si a unei lopatele din plastic, cu ajutorul careia racai murdaria.

Pe fundul fiecarui sertar asaza prosoape de hartie. In cazul in care vei avea nefericitul ghinion sa versi continutul unei sticle sau al unui vas, iti va fi mult mai usor sa cureti zona respectiva. De asemenea, poti opta pentru hartie cerata, in cazul in care prosoapele de hartie nu ti se par suficiente.

Dupa ce ai curatat frigiderul, este momentul sa iti cercetezi alegerile in domeniul produselor alimentare.


Arunca toate produsele al caror termen de valabilitate este de mult expirat.

Arunca toate produsele pe care nu le-ai folosit in ultimele doua luni, chiar daca sunt produse congelate. Nu te ingrijora la gandul ca arunci banii pe fereastra. Pur si simplu scapa de toate aceste produse, pentru a lasa loc liber in frigider produselor de care ai cu adevarat nevoie si pe care ti le doresti.

Dupa ce ai facut curat si la capitolul mancare "mai mult sau mai putin expirata", este momentul sa asezi la loc cutiile, vasele si produsele in frigider.

Tinand fiecare produs in mana, intreaba-te daca acesta iti va hrani sau seca energia. Primele dati te vei simti vinovata sa renunti la dulciuri, dar, in timp, vei simti ca luarea anumitor decizii te ajuta sa duci un stil de viata sanatos si te face sa te simti mai puternica.

Din frigider nu trebuie sa iti lipseasca alimentele bogate in nutrienti, care sa iti hraneasca chi-ul, dar si cateva bunatati care sa iti satisfaca poftele.
Un astfel de rasfat iti hraneste, in egala masura, energia chi.

Dupa ce ai curatat interiorul frigiderului, este timpul sa te ocupi si de exteriorul acestuia. Usa frigiderului tau este o adevarata expozitie continand cele mai reusite picturi ale copiilor tai?... Tot in acest loc iti lipesti listele cu sarcinile pe care trebuie sa le duci la indeplinire in ziua respectiva? Datele de achitare a facturilor?... Atunci te sfatuiesc sa renunti la o mare parte dintre aceste picturi, afise sau post-it-uri si sa le inlocuiesti cu altele noi. Acest lucru nu va permite energiei chi sa stagneze, ci o va ajuta sa circule prin incapere. In plus, nu uita ca, in Feng Shui, exteriorul este la fel de important ca si interiorul, carora trebuie sa li se acorde atentie in egala masura. O data ce ai curatat interiorul, ocupa-te cu acelasi devotament si de partile exterioare ale aparatului electrocasnic.


Mancarea pe care o consumi trebuie sa fie bogata in nutrienti si vitamine care sa iti hraneasca energia chi din organism. Produsele cu un continut ridicat de zahar si de chimicale nu fac altceva decat sa iti secatuiasca energia chi - astfel de produse, consumate si la inceputul zilei, te fac sa fii mai putin incarcata de energie. Feng Shui tine de aranjarea obiectelor si de maximizarea energiei chi, astfel incat (si) felul in care produsele alimentare sunt alese si aranjate in frigider conteaza foarte mult pentru sanatatea ta.
 

Comentarii (2)

POSTEAZA COMENTARIU
Afiseaza:Cele mai recente|Cronologic

  • lulutza pe 17 Iul 2008, 16:42
    completare

    nu trebuie sa aflam din filosofia feng-shui ca frigiderul se pastreaza curat, asta stim si noi. nu puteti scrie articole cu informatii mai concrete? m-am obosit degeaba sa-l citesc pe asta, n-am aflat nimic nou, si in nici un caz ce ma interesa pe mine si anume cum se aranjeaza intr-un mod cat mai convenabil alimentele in frigider.

    1
    0

  • lulutza pe 17 Iul 2008, 16:38
    asa si?

    asa si, cum trebuiesc asezate in frigider alimentele dupa regulile feng-shui?

    1
    0

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod