O primavara proaspata in apartamentul tau!

In sfarsit, putem spune ca a venit primavara si la noi... Sa speram ca nu este doar un fel de a spune si ca lucrurile vor intra pe un fagas normal. Asa cum se intampla de fiecare data in prag de primavara, ne apuca pe toate un dor de duca si un chef de schimbare, caruia nu avem ce sa ii facem decat sa ii cedam... Iata care sunt sfaturile si recomandarile designerilor pentru un look proaspat si mai luminos in locuinta ta, fara a cheltui o avere!

Fie ca este vorba despre living, fie ca ai luat in vizor dormitorul, este cazul sa modifici cate ceva prin incaperi. Primavara inseamna, in primul rand, aer, prospetime, culoare, spatiu. De ce sa nu profiti de toate aceste atribute ale acestui sezon si in apartamentul tau?...

Primul sfat: culoare, culoare, culoare si zugraveala din belsug - discutam aici despre pereti sau mobila sau tot ceea ce consideri ca are nevoie de putina "ferchezuiala" cu ajutorul culorii sau vopselei.
Tonurile neutre sunt preferabile, dar nuantele pale de albastru marin si verdele primavaratic sunt optiuni excelente anul acesta.

Aceste culori nemaipomenite pe care le regasim, de regula, in exterior, vor ajuta la crearea unui spatiu cat mai placut in interior. Poti alege chiar mobilier specific gradinii - spre exemplu, scaunele sau fotoliile din rachita impletita sau din ratan vor arata minunat in living. Aceasta textura adaugata ofera un plus de farmec camerei tale de primavara!

In mod sigur, culoarea si modelele sunt la mare pret anul acesta. Tot ceea ce ai de facut este sa iti arunci o privire peste un catalog de imbracaminte: "bastioanele" de haine in culoarea alba s-au transformat in "cazemate" ale culorii si ale modelului. Culoarea predomina. Cert. Nu exagera in alegerile tale, pentru tesaturi sau pentru covoare, dar aceste tonuri noi, proaspete, sunt extrem de potrivite acum.
Nuantele pale sau culorile inchise, triste si intunecate, sunt de domeniul trecutului. Se prefera nuantele intre aceste doua extreme.

Intr-o incapere plicticoasa, incearca sa scoti in evidenta culoarea. Foloseste, in acest sens, o culoare "ambigua" - un ton... organic, de genul culoarea lichenilor, pentru a crea senzatia de miraj sau de ceata difuza. Sau incearca sa accentuezi mai mult, cu o culoare ceva mai puternica. Culoarea mustarului este din nou in voga, dar cu o nuanta care bate spre verde, mai... tare.

Prin nuante de verde se intelege anul acesta culoarea maslinei, iar culorile neutre se indreapta toate spre kaki - gandeste-te la o pereche de pantaloni de camuflaj si vei avea in minte exact culoarea cautata. O astfel de nuanta are darul de a atrage toate celelalte culori.

Arunca, parca la intamplare, cateva pernute decorative peste canapeaua ta cu snururi, pentru un aer usor boem si natural.
Lasa culoarea sa vorbeasca - un roz nebunesc si fierbinte, magenta, culoarea prunei, pleduri de culoarea cobaltului... sunt tot ceea ce ai nevoie pentru a iesi din monotonie. Aceste detalii indraznete atrag si, in acelasi timp, distrag privirea, insala ochiul si dau o noua viata canapelei aceleia de care te-ai cam plictisit...

Zugraveala nu te costa foarte mult si, de cele mai multe ori, tu insati poti duce la indeplinire aceasta operatiune. Poti crea efecte minunate cu ajutorul culorii. Incearca o nuanta pe care nu ai mai folosit-o pana acum - un verde-kiwi, un violet pal sau un visiniu "tare" - ceva ce ti-ai dorit intotdeauna sa incerci, dar nu ai avut prea mult curaj. Joaca-te putin! Cateva cutii de vopsea lavabila nu reprezinta un experiment prea costisitor...

Un alt cuvant de ordine al acestei primaveri: simplitatea.
Pur si simplu, strange in jurul tau obiectele si lucrurile care te fac sa te simti bine. Dezordinea, obiectele aruncate la intamplare distrag extrem de mult privirea, sunt foarte obositoare si te vor "destabiliza" de fiecare data cand vei incerca sa faci curatenie... Este foarte usor ca, din cateva miscari, sa schimbi aspectul unei camere - un nou set de lenjerie pentru pat, flori proaspete, o colectie de tablouri, de fotografii, de... ce vrei tu, aranjate intr-un anumit mod... Uneori, cand ai prea multe nimicuri in jurul tau, nu poti aprecia la adevarata valoare ceea ce ai deja...
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod