Cum amenajezi o bucătărie mică, pentru eficientizarea spațiului

O bucătărie de mici dimensiuni nu trebuie să te oprească din bucuria de a găti, de a fi alături de cei dragi sau de a pune la cale un decor deosebit.
Spațiul pe care îl ai la dispoziție poate fi eficientizat cu ușurință dacă optezi pentru soluții ingenioase, mobilier funcțional și culori potrivite. De asemenea, nu-ți fie frică să experimentezi și să incluzi elemente care credeai până în prezent că sunt specifice unei bucătării mari. Iată câteva sugestii specifice fiecărui tip de bucătărie mică:

Regula triunghiului


Planificarea spațiului dintr-o bucătărie poate fi mai eficientă dacă urmezi clasica regulă a triunghiului.
Aceasta presupune așezarea celor 3 elemente cheie din bucătărie - chiuveta, aragazul/plita/cuptorul și frigiderul - într-o formă care permite celui care gătește să se miște liber și să aibă totul la îndemână. Într-o bucătărie de mici dimensiuni poate fi mai simplu sau mai greu de asigurat o astfel de formă, în funcție de layout-ul bucătăriei tale.

Dacă aceste puncte principale sunt aşezate prea aproape, vor apărea probleme atunci când vrei să deschizi un sertar sau o ușă ori nu va exista suficient spațiu pentru pregătirea mâncării.
Dacă nu ai posibilitatea să urmezi această regulă, încearcă să amplasezi aparatele electrocasnice și corpurile într-o manieră care permite o mișcare cât mai simplă și rapidă. Citește continuarea pe divahair.ro


divahairro
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod