Culorile Feng Shui pe care să le folosești în casa ta pentru mai multă armonie

Simplificat, practica Feng Shui susține ideea că energia unui spațiu poate avea impact asupra vieții tale, de la sănătate, dragoste și relații, până la bani și abundență.
Poți canaliza energia pozitivă astfel încât să ai o viață armonioasă pe toate planurile.

Culorile au o importanță majoră în practica Feng Shui. "Atunci când vorbim despre culori în practica Feng Shui, vorbim în contextul celor cinci elemente de bază și culorile asociate lor", declară specialistul Feng Shui Patricia Lohan pentru wellandgood.com.

Iată care sunt principiile de bază ale culorilor Feng Shui:


Culorile de foc
Aceste culori includ nuanțele de roșu, mov, burgund, violet, oranj, roz intens, spune Lohan.

Culorile de pământ
Specialistul spune că în această categorie intră nuanțe precum teracotă, galben, maro, bej și oranj deschis.

Culorile de metal
Aceste culori sunt reprezentate de alb, auriu, argintiu, cupru, pasteluri și suprafețe în diferite culori care reflectă lumina.

Culorile de apă
Culorile de apă sunt tonurile de indigo, albastru închis, negru. De observat faptul că nu sunt incluse tonurile de albastru deschis.

Culorile de lemn
Acestea includ toate nuanțele de verde.

Cum să folosești culorile Feng Shui în casa ta:


Alege tonuri neutre în dormitor


"Dormitorul este pentru odihnă, revigorare și romantism. Avem nevoie de culori neutre precum bej, crem sau alb pentru a echilibra energia Yin masculină și Yang feminină", recomandă specialistul.
Menținerea dormitorului în tonuri neutre este importantă entru a păstra echilibrul energetic. Expertul mai spune că în afara regulii generale de a alege nuanțele neutre ar trebui să eviți folosirea în exces a culorilor de metal și foc, în special.

Include în baie tonuri de pământ


Baia este locul în care se află multiple surse de apă. Din acest motiv, expertul recomandă să eviți folosirea culorilor de apă sau să le reduci la minimum. "Băile reprezintă calea de ieșire a energiei pentru că din baie totul iese din casă. Scopul este să încetinim scurgerea energiei prin baie și putem face asta folosind culorile de pământ", declară Lohan.
De exemplu, poți pune în baie o plantă cu ghiveci din teracotă.

Evită roșul în bucătărie


Unul dintre cele mai importante lucruri pe care să le reții despre folosirea Feng Shui în casa ta este menținerea echilibrului. Pentru că bucătăria este locul din casa ta în care folosești frecvent focul și căldura, este recomandat să eviți culorile care reprezintă focul, adică tonurile de roșu. Deși accentele de culoare nu ar trebui să fie o problemă, Lohan recomandă să eviți mobilierul de bucătărie roșu sau aparate electrocasnice roșii. Prea mult roșu poate cauza certuri în această cameră, spune expertul Feng Shui.

Vopsește pereții în culori neutre


"În practica Feng Shui preferăm ca pereții interiori să fie vopsiți în culori neutre precum bej, alb, crem", declară specialista. În acest fel va fi mai simplu să adaugi elemente de culoare astfel încât să schimbi și să echilibrezi energia.

"Când adaugi elemente relevante pentru echilibrarea energiei poți include culori asociate cu acel element prin intermediul obiectelor de artă, a pernelor și textilelor decorative", adaugă Lohan.

 

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod