Coltul tau de lectura...

Iti place la nebunie sa te cuibaresti in fotoliu, cu o carte buna in mana, lasand in urma toate gandurile si surprizele neplacute ale acestei lumi...

Iti place la nebunie sa te cuibaresti in fotoliu, cu o carte buna in mana, lasand in urma toate gandurile si surprizele neplacute ale acestei lumi... Insa spatiul din apartamentul tau nu este suficient de mare pentru a dedica o camera exclusiv acestui gen de activitati.

Ca atare, ai nevoie de sfaturi care sa te ajute sa amenajezi coltul perfect pentru lectura, in care sa te simti in largul tau si cat mai confortabil posibil.

Un roman de calitate, un scaun comod si cateva ore din dupa-amiaza dedicate tie - ce iti poti dori mai mult intr-o zi de toamna sau iarna friguroasa?... Deja suna a lux...

De altfel, asa este perceput acest lucru in conditiile de trai extrem de stresante din zilele noastre - stim ca esti o femeie de cariera, dedicata atat muncii, cat si familiei tale, care se straduieste din toate puterile sa faca fata tuturor responsabilitatilor.

Ca atare, prea putine femei si mame au ragazul necesar sa se linisteasca si sa isi acorde timpul necesar lecturii.

Insa atunci cand reusesti sa te rupi putin de program si de sarcinile zilnice, lectura iti ofera multiple satisfactii. Cu atat mai mult daca decorurile sunt cele potrivite...

Nu ai nevoie de foarte multe pentru a-ti organiza propria "sala de lectura", chiar la tine acasa - un colt neutilizat al apartamentului, un fotoliu "blindat" cu perne moi si pufoase sau un scaun comod, o saltea confortabila.

Cu siguranta, daca vei crea un colt confortabil, dedicat in exclusivitate lecturii, vei vedea cat de mult inseamna acest lucru pentru toti membrii familiei - s-ar putea chiar sa ii descoperi "furandu-ti" locul preferat, tinand in mana o carte pe care o citesc cu nesat...



Spre exemplu, un fotoliu fara brate poate fi cu succes "integrat" intr-un colt al dormitorului sau al camerei dedicate intregii familii. Este un loc ideal unde sa iti petreci o frumoasa dupa-amiaza, "ascunsa" intre filele unui roman... Poti folosi una dintre partile fara brat ale elementului de mobilier pentru a trage mai la indemana o masuta sau o tava pe care sa iti tii paharele cu suc si cestile de ceai sau de cafea.

Nu este nevoie sa dedici o intreaga incapere unei "biblioteci" din casa ta. Opteaza mai degraba pentru un colt din incapere. Un fotoliu masiv si "generos", cu brate capitonate si care pot tine loc de locuri de sezut, poate fi o alegere buna. Avand alaturi si o lampa cu picior inalt, care sa iti faciliteze cititul seara, deja ai pus la punct un spatiu cald si primitor, ideal pentru lectura!

Daca in imediata apropiere ai mai multe rafturi suspendate, cu carti, atmosfera este cum nu se poate mai buna si mai intima.

Pentru a profita de spatiul generos pe care ti-l ofera elementele de mobilier suspendate, poti include si un taburet pentru picioare.

Un scaun sau un fotoliu cu "vedere" la fereastra s-ar putea sa nu fie cea mai buna alternativa pentru sotul tau extrem de inalt, care nu va avea loc sa isi dezmorteasca picioarele, dar este perfect pentru tine sau pentru copiii tai adolescenti. Cateva rafturi iti vor oferi tot spatiul necesar pentru depozitarea cartilor si a revistelor.

Daca te bate gandul amplasarii unei canapele in zona, cu atat mai bine! Vei putea sa te intinzi linistita, profitand si de pernutele moi, decorative.

Daca te incadrezi in categoria cititorului insomniac ar fi de preferat sa optezi pentru un fotoliu sau o canapea care sa iti sprijine cat de bine posibil spatele.

Eventual, te poti ajuta si de cateva perne pufoase.

Un sezlong de dimensiuni impresionante va fi suficient de mare pentru a te putea cuibari in el impreuna cu partenerul tau preferat de lectura - fie ca este vorba de sotul, copilul sau animalul tau de companie...

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod