CHEESECAKE cu branza de vaci si capsuni

Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi?

Ţi-e poftă de ceva dulce? Ce ai zice de un desert delicios, uşor de preparat cu care să te răsfeţi? Un cheesecake cu brânză de vaci şi căpşuni.

 

Ingrediente pentru blat:

250 gr de biscuiti digestivi 200 gr unt topit 2 lingurite cacao 1.5 lingurita scortisoara Ingrediente pentru tort: 400 gr frisca dulce batuta tare 500 gr branza de vaci 200 gr de zahar tos 1 esenta de vanilie 1 pliculet gelatina dizolvat in 1/4 cana apa(sau 2 plicuri daca scrie pe plic pt 250 ml de lichid) 2 cani de capsuni taiate cubulete.

Mod de preparare:

1.Se pune gelatina in 1/4 cana apa rece cam o ora.

2. Biscuitii se sfarama in mixer, se amesteca cu untul topit, cacao si scortisoara. Apoi se aseaza in forma de tort si se piseaza bine. 3. Gelatina se incalzeste dupa o ora pe foc, dar fara a o fierbe(daca o fierbem isi pierde calitatile). Se amesteca apoi cu branza de vaci. 4. Frisca se bate tare. Se amesteca apoi cu braza de vaci si cu capsunile pisate. 5. Se asambleaza tortul. Se da la rece peste noapte. Serviti tortul ornat cu felii de capsuni. !!! Observatie: in functie de tipul de gelatina folosit s-ar putea sa trebuiasca mai mult de un plic de gelatina.
Cititi pe plic indicatiile pentru a vedea la ce gramaj de lichid se foloseste pliculetul de gelatina respectiv(250 g sau 500g). POFTA BUNA!!!

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod