Cercetătorii au descoperit ce ar trebui să ai în locuința ta ca să fii fericit

Cercetătorii au descoperit ce ar trebui să ai în locuința ta ca să fii fericit

Oamenii de știință au descoperit în cadrul studiilor efectuate de-a lungul anilor care sunt culorile, aromele sau accesoriile din casele noastre ce au capacitatea de a ne influența starea și de a ne face mai fericiți.
Iată câteva dintre ele, potrivit cosmopolitan.com

Nuanțele de galben și verde

Un studiu realizat la Universitatea Vrije din Amsterdam a evidențiat faptul că verdele și galbenul sunt culorile care le inspiră oamenilor o stare de bine. Dar cum aceste culori sunt destul de îndrăznețe, un singur perete într-o astfel de nuanță ar putea fi de ajuns.

Florile proaspete

Culorile vii și parfumul florilor proaspete au capacitatea de a declanșa sentimente de fericire și de a da o stare de satisfacție, potrivit unei cercetări realizate la Universitatea Rutgers din Statele Unite. Nu uita să-ți cumperi în fiecare săptămâni flori proaspete sau investește în plante de apartament cu flori spectaculoase, precum orhideele sau azaleea.

Fotografiile sentimentale

Din locuința ta nu ar trebui să lipsească fotografiile de familie. Un studiu realizat la Universitatea din Portsmouth, Statele Unite, a descoperit că atunci când privesc fotografii vechi de familie, oamenii se simt mai calmi și au emoții plăcute.

Lumânările cu aromă de vanilie

Lumânările parfumate sunt folosite pentru relaxare, mai ales după o zi stresantă. Dar aroma unei lumânări parfumate poate influența serios și nivelul de fericire.
Un studiu realizat de compania Chemical Senses a descoperit faptul că aroma de vanilie are capacitatea de a ne face mai fericiți.

Animalele de companie

Animalele de companie le oferă un sprijin emoțional important stăpânilor lor, în special în perioadele stresante sau dificile. Potrivit unui studiu publicat în Journal of Personality and Social Psychology, animalele de companie își ajută stăpânii să depășească senzația de izolare socială și le îmbunătățesc viața.


Odorizantele florale

Data viitoare când cumperi un nou odorizant pentru casa ta, alege unul cu arome florale. Cercetătorii au descoperit că receptorii mirosului din nas au o strânsă legătură cu zona creierului care controlează emoțiile.
Iar aromele care declanșează cel mai puternic stările de fericire sunt cele florale. Dacă nu îți place să folosești parfumuri sintetice pentru casa ta, atunci apelează la aromoterapie. În acest fel poți să folosești uleiuri esențiale naturale precum cele de trandafir, iasomie, lavandă etc.

Patul făcut

Potrivit unui sondaj realizat de site-ul hunch.com, 71% dintre persoanele care își fac patul dimineața se consideră fericite, în timp ce 62% dintre cei care nu își fac patul dimineața se consideră nefericiți. Dacă îți aranjezi așternuturile după ce te-ai ridicat din pat, vei începe ziua cu dreptul, pentru că vei avea impresia unui stil de viață organizat.

Mai puține lucruri

Există o legătură directă între nivelul ridicat al cortizolului, hormonul stresului, și o locuință aglomerată cu foarte multe obiecte, potrivit unei cercetători desfășurate la Universitatea UCLA din Statele Unite. Femeile care au multe lucruri în locuință se simt mult mai stresate, pentru că asociază casa aglomerată cu eșecul.
Prin urmare, elimină tot ceea ce îți este inutil din casă pentru a spori șansele să fii calmă și fericită.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod