10 greșeli pe care le faci când speli rufele

Visezi ca de fiecare dată când folosești mașina de spălat, hainele tale să fie impecabil de curate? Primul pas pe care trebuie să-l faci este să le speli corect.

Iată câteva dintre cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când spălăm rufele, potrivit brightside.me:

Le sortezi greșit

În afară de sortarea pe culori, ar trebui să acorzi o atenție deosebită și materialului. De exemplu, hainele din polar ar trebui spălate separat. De asemenea, nu ar trebui să amesteci prosoapele cu hainele făcute din fibre sintetice.

Folosești prea mult detergent pudră

Crezi că mai mult detergent pus în mașina de spălat va curăța mai bine hainele? Este o greșeală des întâlnită. Cantitatea mare de detergent va produce prea multă spumă, care va rămâne pe haine și nu se va limpezi corect, ceea ce face ca hainele să rămână cu mai multe reziduri.

Vei obține rufe pline de impurități, în locul unor rufe mai curate.

Nu închizi fermoarele

Este necesar ca în timpul spălării fermoarele hainelor să fie închise. Dacă sunt deschise, dinții acestora se pot strâmba sau rupe în timpul ciclului de spălare al mașinii, dar pot de asemenea să strice și celelalte haine pentru că se agață de materialele cu care vin în contact.

Nu ai grijă de nasturi

Ai grijă să deschizi toți nasturii hainelor înainte de a le pune în mașina de spălat. Din cauza mișcărilor de rotire, rufele care au nasturii prinși se pot bloca printre haine și se rup ușor.

Folosești prea mult înălbitor

Înălbitorii pe bază de clor distrug treptat fibrele rufelor, care apoi se deteriorează și se rup. Folosește înălbitor cu moderație, respectând exact indicațiile de pe ambalajul produsului.

Nu aplica niciodată înălbitor nediluat direct pe materialul textil. Poți albi și dezinfecta rufele albe prin fierbere, adăugând zeamă de lămâie în apă.

Speli costumele de baie în mașina de spălat

Costumele de baie și în general toate hainele din spandex sau elastan nu ar trebui spălate niciodată în mașina de spălat. Este de preferat să le speli manual, în apă călduță.

Speli pernele sau păturile într-un singur ciclu de spălare

Dacă îți speli pernele sau păturile în mașina de spălat, atunci trebuie să le speli în două cicluri la rând, nu într-unul singur. Puful sau fibrele sintetice din perne și pături rețin spuma, care este apoi blocată în interior.

Folosești balsam de rufe pentru prosoape

Substanțele chimice conținute de balsamul de rufe reduc capacitatea de absorbție a materialelor din care sunt realizate prosoapele. Este de preferat să nu folosești balsam de rufe pentru prosoape.

Încarci prea mult mașina de spălat

Mișcările de rotație ale mașinii de spălat în care rufele se lovesc de pereții cu denivelări ai cuvei au de fapt rolul de a curăța murdăria. Dar dacă cuva este prea plină, rufele vor forma o masă compactă și nu se vor mai mișca liber.

În acest fel, hainele tale nu se spală, nu se clătesc cum trebuie și vor fi și foarte șifonate.

Nu cureți regulat mașina de spălat

Cu timpul, în mașina ta de spălat se acumulează fibre și murdărie care apoi afectează rufele în timpul spălării. Aceste reziduri pot da hainelor un miros urât și afectează capacitatea de spălare a mașinii tale. Curăță mașina de spălat o dată la două, trei luni cu ajutorul soluțiilor speciale pentru igienizare. Un ciclu de spălare la temperatură maximă, cu mașina de spălat goală, în care ai pus detergentul special este suficient pentru a o curăța și dezinfecta.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod