Cele mai sănătoase rețete cu avocado

Avocado este foarte versatil și poate să fie întrebuințat în foarte multe combinații. Descoperă cele mai sănătoase rețete cu avocado pe care le poți face acasă!
Avocado este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, alături de alături fibre, proteine, vitaminele E, B6, C, K, magneziu, potasiu, acid folic şi luteină. 

Aceste grăsimi sănătoase şi celelalte substanţe nutritive din avocado nu numai că sunt utile atunci când ţi-ai propus să slăbeşti, dar sunt recunoscute şi pentru faptul că: protejează inima şi creierul de boli grave, scad colesterolul “rău”, inhibă dezvoltarea celulelor canceroase, reglează tensiunea arterială, protejează sănătatea dinţilor, scad nivelul trigliceridelor, protejează ficatul, protejează prostata, ajută la menţinerea unui nivel optim al glicemiei, hidratează tenul şi previn apariţia ridurilor.

Dacă îți place foarte mult avocado, trebuie să încerci aceste rețete cu avocado care se prepară rapid și sunt sănătoase:


Rețete cu avocado: salate


Salată de avocado cu creveți

Sunt două ingrediente care merg de minune împreună. Stropește-le cu zeamă de lime și adaugă fructe tropicale pentru a obține cea mai bună salată pentru pește sau pui la grătar.


Salată de avocado cu ridichi

Avocado este cremos, iar ridichile sunt crocante, prin urmare va fi o salată foarte interesantă. Se combină perfect cu boabele de soia verde (edamame) și este perfectă alături de o bucată de carne sau pește la grătar.


Salată de avocado cu prosciutto și nuci pecan

Combină feliile de avocado cu prosciutto și nuci pecan coapte pentru a obține o gustare perfectă pentru după-amiază. 


Salată de avocado cu broccoli, morcovi și spaghete din hrișcă

Amestecă toate ingredientele pentru a obține o salată consistentă și sănătoasă. Cu un dressing ușor pe bază de ulei de măsline, lămâie și fulgi de ardei iute poți să transformi total această salată,


Rețete cu avocado: aperitive


Guacamole

O pastă cremoasă din avocado mixat cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare, piper și fulgi de ardei iute este perfectă pentru pâinea prăjită. 


Guacamole, ou și rucola

Un toast cu pastă de avocado, un ou fiert moale și rucola proaspătă este un mic dejun sănătos și echilibrat. De asemenea, poți să-l savurezi în liniște în diminețile de weekend alături de o cafea bună.


Avocado cu creveți și castravete

Poți să faci niște aperitive rapide și gustoase, folosind rondelele de castravete pe care să așezi guacamole și câte un crevete. 


Guacamole cu brânză feta și rodii

Un toast cu guacamole proaspăt făcut peste care să presari brânză feta și sâmburi de rodie va fi un deliciu pentru oricine.


Sandviș pe grill cu avocado, bacon și brânză 

Se ung ambele felii de pâine cu unt pe o singură parte. Se aşază partea unsă cu unt pe tigaia grill şi se aranjează peste ea în straturi guacamole, bacon crocant, caşcaval ras şi chipsuri din porumb, după care se pune felia cealaltă având grijă ca partea unsă cu unt să rămână deasupra.
Se lasă la foc mediu până când se prăjeşte pâinea, după care se întoarce sandvişul pe partea cealaltă.


Avocado cu ou și somon la cuptor 

Se scobeşte puţin fiecare jumătate de avocado pentru a face loc pentru o felie de somon afumat şi un ou. Apoi preparatul se introduce la cuptorul încins la 180 de grade Celsius timp de 10-15 minute până când obţii consistenţa dorită a gălbenuşului. Este un mod deosebit să consumi avocado, ou şi somon afumat, o combinaţie perfectă din punct de vedere nutriţional şi al gustului. 


Avocado în crustă crocantă la cuptor

Feliile de avocado condimentate cu sare şi piper, apoi trecute prin făină, ou bătut şi pesmet vor fi delicioase după ce stau la cuptorul încins la 200 de grade Celsius timp de 15 minute. Devin crocante şi se pot consuma alături de un sos cremos pe bază de iaurt.


Rețete cu avocado: dulciuri


Negresă cu avocado 

Ciocolata neagră topită pe abur la care se adaugă ulei de cocos, avocado cremos, miere de albine, ouă, cacao pudră şi făină se transformă într-un desert delicios. O negresă sănătoasă care va fi pe gustul tuturora, în special dacă îi faci şi o cremă de ciocolată şi avocado deasupra.


Trufe cu avocado 

Poți să mixezi avocado cu ciocolată neagră topită la abur, pudră de cacao, sare și scorțișoară pentru a face niște trufe delicioase și sănătoase. 
 
Inspiră-te din galeria de mai sus pentru a realiza aceste rețete cu avocado! 

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod