Avocado

Ce se întâmplă dacă mănânci avocado mai des?

Avocado este un superaliment care aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Ştiai că te ajută să slăbeşti? Descoperă ce se întâmplă dacă mănânci avocado mai des!
Multe persoane se feresc de el, deoarece are un conţinut bogat în grăsimi. Însă, trebuie să ştii că tocmai aceste grăsimi sănătoase din avocado sunt cele care îl transformă într-un superaliment cu puteri miraculoase pentru sănătate. Nu numai că te ajută să slăbeşti, dar are o mulţime de beneficii dacă îl consumi cu regularitate. Iată ce se întâmplă dacă mănânci avocado mai des:

1. Avocado te ajută să slăbeşti

Atunci când este consumat în cadrul unei alimentaţii sănătoase şi echilibrate, avocado este recunoscut pentru faptul că stimulează arderea grăsimilor. Potrivit Asociaţiei Americane pentru Sănătatea Inimii, consumul regulat de avocado (de cel puţin trei ori pe săptămână) are un efect benefic asupra metabolismului, stimulând arderea grăsimilor din zona abdominală.

 

2. Avocado scade colesterolul rău şi protejează inima

Grăsimile bune din avocado au un impact favorabil asupra colesterolului, favorizând scăderea nivelului de colesterol LDL (rău). Un studiu care s-a realizat pe parcursul a cinci săptămâni a monitorizat dieta mai multor persoane supraponderale şi care suferă de obezitate.

Pe parcursul celor cinci săptămâni unele persoane au avut o dietă săracă în grăsimi şi fără avocado, altele au încorporat grăsimi în cantitate moderată, dar tot fără avocado, iar al treilea grup au urmat o dietă moderată în grăsimi saturate şi au consumat câte un avocado pe zi.

Rezultatele au arătat clar o scădere a nivelului de colesterol rău la toţi participanţii, însă o reducere semnificativă s-a constatat în special la grupul care a inclus câte un avocado pe zi.

3. Avocado te fereşte de cancer

Cercetătorii canadieni au descoperit că tocmai aceste grăsimi sănătoase din avocado inhibă dezvoltarea celulelor canceroase şi combat leucemia mieloidă acută, o formă rară şi agresivă de cancer. O anumită moleculă de grăsime din avocado (numită avocatin B) atacă celulele afectate şi împiedică dezvoltarea lor anormală, susţin cercetătorii.



De asemenea, avocado conţine glutation care împreună cu luteina au fost asociate cu un risc scăzut de cancer oral (cavitatea bucală).

3. Avocado protejează ochii

Luteina şi zeaxantina care se regăsesc din abundenţă în avocado au un rol protector pentru ochi, prevenind bolile oftalmologice grave care apar odată cu înaintarea în vârstă.

4. Avocado previne îmbătrânirea pielii

Datorită grăsimilor sănătoase şi a vitaminei E, avocado este un fruct care previne îmbătrânirea prematură. Hidratează pielea şi stimulează producţia de colagen, prevenind apariţia ridurilor. De asemenea, poţi să-l foloseşti pentru a face măşti hidratante pentru ten. 

 

Idei ca să incluzi avocado în dietă

  • Pentru a prepara o pastă delicioasă şi cremoasă. Poţi să amesteci avocado cu verdeaţă, mazăre congelată, seminţe de dovleac coapte, parmezan, seminţe de floarea-soarelui coapte, nuci româneşti, roşii, ceapă sau orice alt ingredient preferat.
    Vei obţine o pastă tartinabilă pe care o poţi folosi pentru micul dejun sau pentru paste integrale.
  • În supele-cremă.
  • Pentru a crema de ciocolată, amestecându-l cu cacao şi miere de albine.
  • În smoothie-uri sănătoase şi hrănitoare.
  • În sosuri pentru paste.
  • În salate colorate cu multe legume şi verdeţuri.
  • În loc de unt în cremele cu ciocolată pentru prăjituri.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod