Ce inseamna o consultatie Fengshui traditional?

Fengshui a devenit foarte popular in momentul de fata si aceasta inseamna ca multi vor sa profite de aceasta popularitate. Acest aspect este ingrijorator, deoarece...
Fengshui a devenit foarte popular in momentul de fata si aceasta inseamna ca multi vor sa profite de aceasta popularitate. Acest aspect este ingrijorator, deoarece majoritatea acestor oameni nu-si dau seama ca plasarea remediilor in locuri gresite sau in conditii gresite poate conduce la raniri sau chiar mai rau.

De exemplu, niste clopotei de vant din metal, plasati intr-un loc nepotrivit la recomandarea unui pseudo-expert Fengshui, pot invita spirite nedorite in casa persoanei respective.

Intr-un articol anterior am discutat anumite intrebari care il framanta pe cea/cel care a studiat singur/a Fengshui, invatand o serie de concepte din carti, fie din cele publicate la noi, fie din carti in alte limbi (engleza fiind limba in care s-au scris o multime de carti despre diferitele scoli Fengshui). Tot atunci am intrat putin in detaliu vorbind despre anumite remedii si efectele acestora.


Cred ca ar fi timpul sa analizam cateva din aspectele care caracterizeaza o consultatie Fengshui traditional. Voi vorbi din experienta proprie, precum si din ceea ce am invatat privindu-l la lucru pe profesorul cu care am studiat, maestrul chinez Joseph Yu.

Materiale si informatii de care este nevoie inainte de a incepe o consultatie propriu-zisa:
Pentru a putea oferi celor care doresc o consultatie date cat mai exacte si personalizate, este nevoie de urmatoarele:
- un plan exact, realizat la scara al cladirii;
- anul construirii cladirii si a eventualelor spatii adaugate acesteia;
- data nasterii celor care locuiesc in cladire.

Planul casei
Pentru o consultatie in traditia scolii Stelelor Zburatoare, pe care o folosesc in stabilirea unei scheme energetice a locuintei, este nevoie in primul rand de planul casei respective.
Planul trebuie sa reflecte ultimele renovari, mai ales daca acestea au modificat substantial partajarea interiorului. Schita casei trebuie facuta la scara, pentru a se putea plasa remediile exact in locul in care sunt necesare. Daca nu exista planul intocmit de un arhitect, atunci acesta poate fi desenat respectand dimensiunile locuintei.

De ce trebuie sa stiti anul in care a fost construita cladirea? Anul construirii unei cladiri este foarte important pentru o consultatie Fengshui exacta, deoarece nu se iau in consideratie numai imprejurimile acesteia si cei care locuiesc acolo, ci si ciclul de ani in care a fost construita cladirea. Cele mai moderne versiuni de Feng Shui nu iau in considerare anul construirii cladirii, neglijand astfel aspectul temopral care este foarte important. Plasarea in timp este esentiala!

Nu incercati sa estimati anul in care a fost construita cladirea.
Pentru a beneficia cu adevarat de consultatie, aflati cu certitudine acest an. Casele se incadreaza, dupa anul constructiei, in cicluri de 20 de ani, astfel incat, de exemplu, daca spuneti "1963" cand casa a fost in realitate construita in 1964, expertiza va fi complet gresita (ciclul temporal 5 incheindu-se in 1963, iar ciclul 6 incepand in 1964).

Anul nasterii = trigrama personala
Dupa cum ati vazut in articole precedente, este bine sa stim care ne este trigrama personala. Acest lucru este important pentru ca fiecare trigrama este asociata unuia din cele cinci elemente. De asemenea, fiecare loc din casa va fi asociat cu anumite elemente. Atunci cand plasam patul, de exemplu, trebuie sa vedem care este legatura dintre elementele care vor interactiona in acel loc - elementul asociat trigramei si cele din zona unde se afla patul.
Acelasi lucru este valabil si pentru biroul la care lucram. Alegand un loc bun pentru pat si birou, ne asiguram de fapt ca vom avea parte de energie pozitiva in spatiul in care ne odihnim sau lucram.

In articolul urmator voi aborda alte aspecte legate de intocmirea unei consultatii Fengshui traditional, cum ar fi importanta vizitei la domiciliul clientului/clientei, precum si necesitatea folosirii unui Luo Pan (busola geomantica). Iar intr-un articol viitor vom afla cat este de usor sa aplicam remediile sugerate de consultanta/ul Fengshui, precum si cat de repede putem sa ne asteptam la rezultate.
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod