Ce alimente se pot congela? 7 produse la care nu te-ai fi gândit

Ce alimente se pot congela? 7 produse la care nu te-ai fi gândit

Ai gătit prea multe feluri de mâncare de Paște și ai cumpărat prea multe produse alimentare? Află ce alimente se pot congela fără să-și piardă proprietățile
Sunt puțini cei care folosesc congelatorul la adevărata sa capacitate. În afară de carne și legume, poți păstra o mulțime de alte produse la congelator.

Iată ce alimente se pot congela:


Laptele

Laptele este primul pe care oamenii îl aruncă atunci când pleacă în concediu sau nu vor mai fi o perioadă acasă. Se strică repede și miroase urât în frigider. Dar dacă ai o cutie abia desfăcută de lapte, în loc să îl arunci, îl poți pune la congelator. Varsă un pic din laptele din cutie ca să aibă loc atunci când îngheață.
Îl poți păstra în congelator timp de o lună. Dezgheață-l în frigider, nu la temperatura camerei.

Ouăle

Sparge ouăle într-un bol și bate-le puțin, apoi toarnă-le într-o pungă pentru congelator. Poți păstra ouăle la congelator și separate pe albuș și gălbenuș, ceea ce este foart util atunci când prepari o prăjitură la care ai nevoie de unul dintre ele.

Alimente pe care le poti congela: Mâncărurile gătite

Mâncărurile gătite pot fi păstrate în congelator fără să-și piardă din valorile nutritive. Poți păstra în congelator supe, ciorbe, tocănițe, sarmale, orez fiert, spanac gătit etc.
Regula esențială este aceea de a le pune în recipiente pe care le poți dezgheța și consuma în totalitate. Nu este recomandat să refrigerezi alimentele decongelate.

Alimente pe care le poti congela: Brânza

Lasă brânza în ambalajul său original, înfășoar-o în folie din plastic și apoi în folie din aluminiu înainte de a o pune la frigider. Brânza moale se poate păstra congelată timp de o lună, iar brânza tare timp de șase luni. Se decongelează în frigider, peste noapte.

Aluatul

Fie că ai pregătit aluat pentru pizza, pentru fursecuri, biscuiți, plăcintă etc., poți pune la congelator dacă ai preparat o cantitate prea mare. Aluatul se poate păstra câteva luni în congelator și se dezgheață în frigider, nu la temperatura camerei.

Alimente pe care le poti congela: Ierburile aromate

Mărarul, pătrunjelul, leușteanul, busuiocul și alte ierburi aromate pe care le folosești în bucătărie pot fi congelate timp îndelungat. Își vor păstra aroma și culoarea, cu condiția să le speli și să le usuci bine înainte de a le congela.
Toacă-le și pune-le în pungi resigilabile sau în caserole pentru congelator.

Alimente pe care le poti congela: Vinul

Chiar și vinul poate fi congelat! Dacă ți-a mai rămas puțin vin și nu vrei să-l arunci, pune-l în tava pentru cuburi de gheață sau într-o pungă și congelează-l. Gustul nu va fi afectat.

Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod