Casa ta. 6 reguli ca să păstrezi ordinea şi curăţenia în locuinţă în 2016

Fă-ţi patul în fiecare dimineaţă şi pune la locul lor obiectele imediat după ce le-ai folosit. Descoperă şi alte soluţii simple şi eficiente
Astfel de schimbări mici, pentru care nu trebuie să depui prea mult efort, te vor ajuta să-ţi păstrezi casa curata şi în ordine. Vei pierde mai puţin timp făcând curăţenii generale epuizante pentru că locuinţa ta va fi deja impecabilă!

Nu pleca cu mâna goală

De fiecare dată când pleci dintr-o cameră ia cu tine diverse lucruri pe care trebuie să le pui la locul lor sau să le arunci la coş. De exemplu, dacă tocmai ai luat o gustare în living şi ai lăsat farfuria pe masuţa de cafea, nu pleca din cameră fără să o iei cu tine pentru a o lăsa la bucătărie.
Acest obicei de a face un tur vizual al încăperii înainte de a pleca îţi permite să pui mai uşor totul la loc, fără să simţi că depui un efort suplimentar.

Depozitare eficientă

Un alt truc care te va ajuta să-ţi menţii casa în ordine este acela de a stabili pentru fiecare lucru câte un loc anume. Rafturile organizate tematic sunt astfel foarte utile ca să păstrezi curăţenia, dar şi ca să găseşti rapid ceea ce cauţi. Poţi avea un raft pentru medicamente, unul pentru farduri, unul pentru încărcătoare de telefoane sau alte aparate, iar lista poate continua.
Pe măsură ce înveţi că fiecare lucru îşi are locul lui, misiunea ta de a menţine casa perfect organizată va deveni tot mai simplă!

Pune-le la loc imediat

Ai folosit o foarfecă? Nu o lăsa pur şi simplu pe birou sau pe masă, ci pune-o imediat ce ai terminat treaba în locul în care o ţii de obicei. În acest fel lucrurile nu se vor acumula permanent peste tot, ceea ce conduce inevitabil la dezordine şi senzaţia de casă neîngrijită.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod